Food & Drink|29.11.2019 09:44

The Editor Athens Hotel: Πρώτη «γεύση» από το καινούργιο ξενοδοχείο του κέντρου

Άντζελα Σταματιάδου

Το όνομα του νέου 4άστερου boutique ξενοδοχείου που άνοιξε πριν από λίγο καιρό τις πόρτες του λίγα μέτρα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, The Editor Athens Hotel, δεν είναι τυχαίο. Είναι εμπνευσμένο από την ιστορία του κτιρίου που το στεγάζει – ένα παλιό τυπογραφείο, στο χώρο του οποίου για σχεδόν έξι δεκαετίες λειτουργούσε η ιστορική εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ». Το οποίο τώρα, πλήρως ανακαινισμένο, μετά από έναν ολοκληρωτικό ανασχεδιασμό, γυρίζει σελίδα. 

Τα σαράντα δωμάτια και σουίτες του νέου μέλους του δικτύου της Trésor Hotels & Resorts, μινιμαλιστικής αισθητικής, με μοντέρνο και λειτουργικό design, ήδη δέχονται τους πρώτους τους επισκέπτες.Το all day restaurant The Publisher, στο αίθριο του ισογείου, λειτουργεί με καφέ, ποτό και μια μικρή κάρτα φαγητού που θα εμπλουτιστεί κι άλλο. Και σύντομα, κατά πάσα πιθανότητα γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου, θα κάνει πρεμιέρα και ένα δεύτερο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον, από ό,τι φαίνεται, εστιατόριο στο roof garden, που βλέπει στην Ακρόπολη.

Τα διαφορετικά δωμάτια του νέου boutique hotel είναι μίνιμαλ αισθητικής, με διακριτικές αναφορές στην πρότερη χρήση του κτιρίου

Εκεί, στο Stories Urban Bistronomy, ο ταλαντούχος Γιάννης Λιόκας, ο οποίος έχει αναλάβει executive chef του ξενοδοχείου, θα προτείνει μία προσωπική προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας που, εστιασμένη στα εποχικά και τοπικά προϊόντα, θα κινείται στο πεδίο της σύγχρονης μπιστρονομίας. Το αθηναϊκό κοινό δεν θα αργήσει να δοκιμάσει πιάτα όπως η ιδιαίτερη ανοικτή πρασοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο και οι λαχανοντολμάδες, με γέμιση μαγειρεμένης προβατίνας, που θα ψήνονται στα κάρβουνα.

Η ανοικτή κουζίνα, όπου όλα θα διαδραματίζονται μπροστά σου, αντί για τοίχο, στο πίσω κομμάτι της έχει γυαλί, όπότε καθισμένος κανείς στον όμορφο πάγκο της ή σε κάποιο από τα τραπέζια του εστιατορίου, θα βλέπει κανείς τη μαγειρική δράση με μπακγκράουντ την εικόνα του φωτισμένου Παρθενώνα.

The Editor Athens Hotel Βορέου 5-7 & Καρόρη, Αθήνα, τηλ. 2103311444

εστιατόριοάφιξηξενοδοχείο