Food & Drink|06.12.2019 12:46

Πέμπτη με το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στο Zinglee

Άντζελα Σταματιάδου

Σ’ ένα κτήμα που άλλαξε το σκηνικό του δραμινού αμπελώνα είναι αφιερωμένη η Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου στο εστιατόριο Zinglee στο Κολωνάκι. Ο λόγος για το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, που έχει στο ενεργητικό του μια μακρά και επιτυχημένη παρουσία στο χώρο του κρασιού, πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, πλήθος εγκωμιαστικών κριτικών από διεθνείς και Έλληνες κριτικούς οίνου κι έχει κερδίσει μια μόνιμη θέση στις προτιμήσεις του κοινού. Πέρα από τα λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά του οινοποιείου στην Αδριανή της Δράμας αλλά και του οινοποιείου Οινότρια Γη στο Καπανδρίτι Αττικής, την γκάμα των προϊόντων του κτήματος συμπληρώνουν εξαιρετικά αποστάγματα και πολύ ιδιαίτερα βαλσαμικά ξίδια. Και βρίσκουν και αυτά την θέση τους στο ειδικό μενού, που επιχειρεί να αποτυπώσει αυτήν την δυναμική πορεία.

Πέντε ταιριαστά ζευγάρια

Στην βραδιά παντρέματος φαγητού και κρασιού που οργανώνει το εστιατόριο του Κολωνακίου, η οποία αποτελεί μια ωραία αφορμή εξόδου τώρα που μπαίνουμε σιγά-σιγά στο κλίμα των γιορτών, πέντε ετικέτες (τέσσερα κρασιά κι ένα απόσταγμα) θα συνδυαστούν με πέντε πιάτα που έχει δημιουργήσει ο executive σεφ του Zinglee, Χρήστος Αθανασιάδης. Σε ρόλο οινικού ξεναγού, ο ένας εκ των δύο γιων του Κώστα Λαζαρίδη και διευθύνων σύμβουλος του κτήματος, Γεράσιμος Λαζαρίδης, θα φωτίσει τις διαφορετικές οικογένειες κρασιών και τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους.

Θα δοκιμαστούν τα Amethystos Blanc 2019 (Sauvignon Blanc – Ασύρτικο), Château Julia Assyrtiko 2018, Merlot Rosé 2019, Οινότρια Γη Syrah-Αγιωργήτικο 2010, καθώς επίσης και το αρωματικό απόσταγμα σταφυλής Methexis Μοσχάτο (Μοσχάτο Αλεξανδρείας). Θα συνδυαστούν, αντίστοιχα, με γαρίδα ποσέ σε σαμιώτικο κρασί με πουρέ σελινόριζας, ένα κριθαρότο ολικής άλεσης με φρέσκα μύδια Θερμαϊκού, μια σαλάτα με άγρια ρόκα, kale, mizuna, bocconcini, ημίλιαστες ντομάτες και dressing από βαλσαμικό ξύδι Botanico Gold Seal Lazaridi, με μαύρο χοίρο, μαγειρεμένο sous vide, με πουρέ μανιταριών, με το δείπνο να κλείνει μια πανακότα με γάλα καρύδας και carpaccio καραμελωμένου ανανά. Το κόστος συμμετοχής είναι € 35 ανά άτομο.

Zinglee Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, τηλ. 2103608591

εστιατόριοκρασί