Food & Drink|04.12.2019 15:04

Βrio: Ένα μικρό νόστιμο spot σε πάει ταξίδι στη χώρα των μπριός

Άντζελα Σταματιάδου

Ο Jean-Charles Metayer είναι ένας Γάλλος σεφ που έχει διαγράψει μια ικανότατη πορεία στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, βάζοντας τη σφραγίδα του στην κουζίνα πολλών αξιόλογων εστιατορίων στην Αθήνα, στην Κρήτη και Σαντορίνη. Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισε να κάνει κάτι αρκετά διαφορετικό: να παρουσιάσει μια πιο χαλαρή, πιο καθημερινή πρόταση που... μοσχοβολάει βούτυρο. Το νέο του δημιούργημα, το Brio, που άνοιξε πριν λίγο καιρό στην οδό Σολωμού στο Νέο Ψυχικό, σε λίγα τετραγωνικά χωράει πολλές παραλλαγές μπριός, που φτιάχνει η ομάδα του στο παρασκευαστήριο, που το βλέπεις ακριβώς απέναντι σου με το που μπαίνεις. Επτά στο αλμυρό «στρατόπεδο», άλλα επτά στο γλυκό, με παιχνιδιάρικη διάθεση κι έμπνευση από διάφορες γευστικές κουλτούρες, απαρτίζουν την συλλογή της βιτρίνας του όμορφου θεματικού γαλλικού φούρνου.

Oι ιδέες στο Βrio είναι πολλές και πρωτότυπες και καλύπτουν πολλά διαφορετικά γούστα. Μπορείς να φύγεις με ένα σάντουιτς, με προσούτο, πιπεριά Φλωρίνης και πέστο βασιλικού, πάντα σε ψωμί μπριός, μ’ ένα άλλο, με καβούρι, σπαράγγια και μαγιονέζα με κάρυ ή ένα τετράγωνο ψωμί του τοστ με κρητική γραβιέρα γαλοπούλα και... φρέσκια τρούφα. Τα δύο burger που προτείνουν, ένα με τσένταρ κι ένα με ροκφόρ, αμφότερα με πολύ γευστικό λεπτό μπιφτέκι, είναι λιτά και νόστιμα, ενώ υπάρχουν και οι δύο σαλάτες, κλεισμένες σε μπριοσάτη φωλιά -ένα ζυμαρένια πιάτο στην ουσία-, που είτε μένεις είτε δουλεύεις στα πέριξ μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για ένα υγιεινό και χορταστικό μεσημεριανό.

Και μετά είναι είναι και τα γλυκά, σαν το στριφτό μωσαϊκό με σοκολάτα, τα cinnamon rolls, τα αφράτα τσουρέκια, που προσθέτουν στον concept μια ακόμη ελληνική πινελιά, ή εκείνο το το εθιστικό briossant, μια μίξη μπριός και κρουασάν που δεν θέλεις να τελειώσει. Ακόμη και προς την πλευρά της Ασίας λοξοκοιτάζει η ομάδα, που φουρνίζει και ξεφουρνίζει σχεδόν αδιάκοπα: μεταξύ άλλων, φτιάχνει και ψωμάκια ατμού, που κλείνουν μέσα τους είτε πραλίνα είτε χειροποίητη μαρμελάδα.

Οι γλυκές εκδοχές διατίθενται και σε μεγαλύτερο μέγεθος και μπορείτε κάλλιστα να τις πάρετε για το σπίτι. Τώρα δε που πλησιάζουν σιγά-σιγά τα Χριστούγεννα και τα καλέσματά τους, έρχονται και εορταστικές συνταγές, όπως οι galettes des rois που τιμούν τη γαλλική παράδοση, αλλά και τα αγαπημένα στη χώρα μας ιταλικά panettone. Κάντε μια στάση, πάρτε ένα γλυκό ή αλμυρό σνακ, εφοδιαστείτε για τις γιορτές, και δοκιμάστε, ευκαιρίας δοθείσης, και τον μονοποικιλιακό καφέ τους, που έρχεται από μια φάρμα στη Βραζιλία, και τον οποίο προμηθεύονται από τη Wise Cup. Με αρώματα βανίλιας, μούρων και σοκολάτας και επίγευση που κρατάει, είναι από τους καλύτερους που θα βρείτε στην περιοχή.

Brio Σολωμού 9, Ν. Ψυχικό

μπριόςchefαρτοποιείο