Food & Drink|13.12.2019 14:04

Ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο cocktail party για καλό σκοπό στο σπίτι της «σχεδίας»

Άντζελα Σταματιάδου

Tο σχεδία home, το πολύ όμορφο σπίτι του περιοδικού δρόμου «σχεδία», που υποστηρίζει με ποικίλους τρόπους τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και προωθεί τον πολιτισμό της αλληλεγγύης, άνοιξε τις πόρτες τον περασμένο Μάιο σε ένα νεοκλασικό του 1890 στη συμβολή Κολοκοτρώνη και Νικίου. Τώρα, γιορτάζοντας τα πρώτα του Χριστούγεννα, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Aegean Cocktails & Spirits και την Μέτρον Άριστον, ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι. Aυτή την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, από τη 1μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., θα σας περιμένει με ρυθμικές μουσικές, κοκτέιλ από τα καλύτερα μπαρ της πόλης και fingerfood από έναν από τους πιο γνωστούς κι αγαπημένους Έλληνες σεφ, τον Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος έχει εκπαιδεύσει την ομάδα της κουζίνας και επιμεληθεί τον κατάλογο του φαγητού του ιδιαίτερου αυτού χώρου. Όλες οι συμμετοχές είναι εθελοντικές.

φωτογραφία: Γαβριήλ Παπαδιώτης

Το Xmas Negroni, φτιαγμένο με τσίπουρο και μυρωδάτα σιρόπι gingerbread, το «Be my Santa», το οποίο είναι μια διαφορετική εκδοχή της σανγκρία με ελληνικά αρώματα, και το χριστουγεννιάτικο Gin & Tonic είναι μερικά μόνο από τα γιορτινά ποτά με ελληνικό πνεύμα ‒στόχος του Aegean Cocktails & Spirits είναι η ανάδειξη των ελληνικών αποσταγμάτων στα μπαρ‒ που θα σερβίρονται στην τιμή των € 5 την ημέρα του πάρτι, και τα οποία υπογράφουν μερικά από τα πιο αξιόλογα μπαρ της Αθήνας (The Clumsies, Baba au Rum, Mai Tai, Upupa Epops, A for Athens, Το Λοκάλι, The Gin Joint, Holy Spirit, Barro Negro, Spoiled Bar, 42 Barstronomy, Noel κ.ά.). Η Μέτρον Άριστοv, μια οργάνωση που συμβάλει στην ανάπτυξης μια κουλτούρας υπεύθυνης κατανάλωσης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ανάδειξης της τοπικότητας και αναγνώρισης της σημασίας του ανθρώπινου παράγοντα στον χώρο του αλκοόλ, θα δωρίσει τα ποτά.

Tα έργα του σχεδία art φτιάχνουν, μετά από σχετική εκπαίδευση, πωλητές του περιοδικού / φωτογραφία: Γιάννης Ζιντρίλης ​

Από  τα decks του σχεδία home θα περάσουν γνωστοί μουσικοί παραγωγοί της πόλης, ηθοποιοί και σκηνοθέτες, όπως η Θεοδώρα Τζήμου, ο Γιώργος Κοτανίδης κι ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος, με τους DJs του Pepper 96,6 να αναλαμβάνουν δράση από τις 6 έως τις 9 μ.μ. Στο πάρτι θα γίνει και η παγκόσμια πρεμιέρα της χορωδίας της «σχεδίας», στην οποία συμμετέχουν διανομείς του περιοδικού.

Πέρα από το να διασκεδάσετε, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική ενίσχυση της «σχεδίας», που μέσα από μια ευρεία γκάμα πρωτοβουλιών εκπαιδεύει, υποστηρίζει και υφαίνει ένα δίκτυ προστασίας για εκείνους που έχουν ανάγκη, όσοι βρεθείτε την Κυριακή στο σχεδία home μπορείτε να κάνετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας από το κατάστημα σχεδία αρτ, όπου θα βρείτε έργα φτιαγμένα από ανακυκλωμένο χαρτί του περιοδικού: κοσμήματα, παιχνίδια, φωτιστικά, καλάθια, γιρλάντες... 

Σχεδία home Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα, τηλ. 2130231220

πάρτιΣχεδίαΧριστούγεννακοκτέιλ