Food & Drink
|
04.12.2018 18:00
Συνταγή για παραδοσιακό σπανακόρυζο της μαμάς!
NewsroomΝοστιμιά καλά κρυμμένη σε τρία πιάτα που θα σας κάνουν να ξεχάσετε για λίγο το κρέας, μετατρέποντας τις αρτύσιμες γεύσεις σε νηστίσιμες απολαύσεις.
Αρχίζουμε με παραδοσιακό σπανακόρυζο της μαμάς!
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο, πλυμένο και στραγγισμένο
- 2 φλ. νερό
- 1 φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
- 1 1/2 φλ. άνηθο
- 1 1/2 φλ. μαϊντανό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο λάδι σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να «σβήσει» το σπανάκι, περίπου 5 με 7 λεπτά.
- Προσθέτετε το ρύζι, τον άνηθο και τον μαϊντανό, 5 φλιτζάνια νερό και αφήνετε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ενδιάμεσα προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
- Το πιάτο αυτό σερβίρεται με φρυγανισμένο ψωμί, ενώ για όσους δεν νηστεύουν η φέτα ή ένα αβγό τηγανητό θα το αναδείξει.
Διαβάστε ακόμη
- Ακρίβεια: Όνειρο θερινής νυκτός οι διακοπές για τους Έλληνες – Εφιάλτης τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
- Βορίδης στο ethnos.gr: Στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε για την ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας
- Λίμνη Μαυροσουβάλας: Επίγειος παράδεισος με μοναδικά νερά και εγκαταλειμμένο ορυχείο στην καρδιά του τελευταίου παραμυθένιου δάσους της Αττικής
- Στα ύψη ανεβαίνει ο υδράργυρος - Πού θα φτάσει στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία