Food & Drink|29.01.2020 17:43

Ραντεβού των οινόφιλων στα «ΒορΟινά» στην Αθήνα

Ντέπη Χιωτοπούλου

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, στην Πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της Αθήνας, δίνουν ραντεβού οινοπαραγωγοί και οινόφιλοι, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συζητήσουν μεταξύ τους και να ενημερωθούν για τον τρύγο του 2019 απ’ όπου αναμένονται εκπληκτικά κρασιά, ορισμένα από τα οποία θα μπορέσουν ήδη να δοκιμάσουν στην εκδήλωση.

Τα «ΒορΟινά» είναι η δημοφιλής εκδήλωση γευσιγνωσίας της Ενωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», η οποία  απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε επαγγελματίες και καταναλωτές, προσκαλώντας τους, να «ταξιδέψουν» στα αμπελοτόπια του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν «Winemakers’ masterclass: Οίνος & Υδωρ» με προκράτηση (κόστος 30€). Αίθουσα Golden Room (ώρες 11.00 – 13.00) καθώς και να συμμετέχουν στο θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας «Ξινόμαυρο Οριζοντίως – Σοδειά 2016» με το εισιτήριο στα ΒορΟινά, στην αίθουσα Grand Ballroom (ώρες 12.00-20.00).

Masterclass τυφλής γευσιγνωσίας

Κορυφαίο γεγονός πριν τα ΒορΟινά, το καθιερωμένο masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, στις εγκαταστάσεις του WSPC, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 18.45.

Τίτλος του φετινού masterclass τυφλής γευσιγνωσίας είναι «Value For Money - Μία άσκηση για το «value for money» των ερυθρών κρασιών του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, λιανικής τιμής από 20 έως 40 ευρώ».   Συμμετοχή με κρατήσεις (κόστος 50 ευρώ).

* Οι ώρες λειτουργίας στα ΒορΟινά το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, είναι 12.00-15.00 για επαγγελματίες (είσοδος δωρεάν με προεγγραφή) και 15.00-20.00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος 8 ευρώ - με προεγγραφή 5 ευρώ).

οινοποιείαΒορΟινάκρασί