Food & Drink|27.01.2020 14:07

Για πέμπτη χρονιά τρώμε έξω με το Dine Athens

Άντζελα Σταματιάδου

Πέρυσι οι συμμετοχές στο Dine Αthens έφτασαν τις 34.000. Φέτος, ο αγαπημένος γαστρονομικός θεσμός με την υπογραφή της Alpha Bank έχει σκοπό να κάνει καινούργιο ρεκόρ. Τα εστιατόρια που συμμετέχουν και τα οποία προσφέρουν από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 16 Φεβρουαρίου ειδικά διαμορφωμένα μενού σε προκα-θορισμένες τιμές ανέρχονται στα 141. Κι έχουν επιλογές για όλα τα γούστα. Ελληνική, ιταλική και γαλλική κουζίνα, ασιατικές σπεσιαλιτέ, μεξικάνικες και περουβιανές νοστιμιές αλλά και μπέργκερ, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που μπορεί κανείς να χαρεί αυτές τις τρεις εβδομάδες, διευρύνοντας τους γαστρονομικούς του ορίζοντες. Τα ειδικά μενού κοστίζουν, ανάλογα με την περίπτωση, € 15, € 30 και € 60, ενώ αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών έκδοσης Alpha Bank θα παρέχεται επιπλέον έκπτωση 10%.

Στο πρόγραμμα του πέμπτου κατά σειρά Dine Athens περιλαμβάνεται επίσης μια σειρά από ενδιαφέρουσες, διαφορετικών τύπων γαστρονομικές εκδηλώσεις. Οι λάτρεις του κρασιού μπορούν να σημειώσουν δύο γευσιγνωσίες, αμφότερες με το κτήμα Alpha στο επίκεντρο: μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά ταιριάσματος φαγητού και κρασιού με και καλεσμένο έναν από τους καλύτερους Έλληνες οινοχόους, τον Νικόλα Γιαννόπουλο, τους περιμένει στο Scala Vinoteca, στις 31/1 και 14/2, κι ένα masterclass με οικοδεσπότη τον Άγγελο Ιατρίδη, οινοποιό και ιδιοκτήτη του Κτήματος στο Εrgon House Athens στις 7/2. Καθώς στα πλαίσια της διοργάνωσης για άλλη μια χρονιά σεφ και ζαχαροπλάστες μοιράζονται με το κοινό τα μυστικά της τέχνης τους, στις 8 και 14/2 μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ένα μάθημα ζαχαροπλαστικής από τον Στέλιο Παρλιάρο στο Sweet Alchemy, και μαθήματα μαγειρικής από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου στις 8/2 στο Alexandros Papandreou Cooking Studio και από την Ντίνα Νικολάου στο Ergon House Athens στις 9/2.

Oι λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας αξίζει να σημειώσουν τον ερχομό του διάστερου σεφ Arnaud Faye, από το εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου La Chèvre d'Or στο ειδυλλιακό Èze της Γαλλίας, που αναλαμβάνει για δύο βραδιές, στις 9 και 10/2, την κουζίνα της Σπονδής. Στο Birdman στις 28/1 ο Άρης Βεζενές, αντλώντας έμπνευση από τα ιαπωνικά steakhouse της περιοχής Ebisu του Τόκιο, θα παρουσιάσει, σε μια ιδιαίτερη γευστική δοκιμή, διαφορετικές ιαπωνικές κοπές, ράτσες κρέατος και τεχνικές μαγειρικής, ενώ στο CTC ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης θα αφιερώσει μια βραδιά (11/2) σε δύο επετείους: στα 5 χρόνια Dine Athens και στα 5 χρόνια λειτουργίας του εστιατορίου του, αναβιώνοντας σε ένα ιντριγκαδόρικο menu degustation τις γαστρονομικές αναμνήσεις κάθε χρόνου λειτουργίας του CTC και συνδέοντας τις με τις 5 αισθήσεις.

Τέλος να σημειώσουμε και ένα ραντεβού του φετινού Dine Athens, που εκτός από γευστικό έχει και εικαστικό ενδιαφέρον. Το 5ο Dine Athens αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική τέχνη του 20ου αι. συνδυάζοντας στις 15/2 μια ξενάγηση στην έκθεση «ΥΦΑΝΣΕΙΣ - Ζωγραφική και Ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως σήμερα», μια συνδιοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη και της Alpha Bank, κι ένα γεύμα στο εστιατόριο του μουσείου της Πειραιώς. Το ειδικά σχεδιασμένο μενού, το οποίο παραπέμπει στην έκθεση, περιλαμβάνει διαχρονικά πιάτα της αστικής κουζίνας των δεκαετιών του 60 και του 70 και wine pairing με κρασιά του Κτήματος Άλφα.

εστιατόριαDine Athensγαστρονομία