Food & Drink|29.01.2020 13:42

Τα εστιατόρια και τα μπαρ της Αθήνας συντονίζονται με τα «ΒορΟινά»

Άντζελα Σταματιάδου

Με τα «ΒορΟινά» προ των πυλών, πέντε wine bar προετοιμάζουν το έδαφος για το ραντεβού των Αθηναίων οινόφιλων με τα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας προτείνοντας λίστες που αντλούν υλικό από μια ιδιαίτερα πλούσια, γευστικά και αρωματικά, δεξαμενή. Μέχρι το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, την ημέρα της φετινής εκδήλωσης/γευσιγνωσίας, η οποία θα  πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, μπορείτε να κάνετε μια στάση για ένα τετ α τετ με λευκά, ροζέ, ερυθρά, αφρώδη και γλυκά κρασιά στο Cinque (Aγαθάρχου 15, Ψυρρή), στο Kiki de Grece (Βουλής 38 & Ηπίτου, στο Oinoscent (Βουλής 45-47, Σύνταγμα), στο Wine O’Clock (Λεμπέση 10, Μουσείο Ακροπόλεως) καθώς επίσης και στο Wine Up (Ελευθερίου Βενιζέλου 86, Πετρούπολη)

Simul

Eίναι αρκετά, πάντως και τα εστιατόρια που κινούνται στον ίδιο άξονα, στα πλαίσια των Voroina Days. Στο Aleria (Mεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο) την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου σας περιμένει ένα μενού επτά σταδίων, με την υπογραφή του εξαιρετικά δημιουργικού Γκίκα Ξενάκη, συνδυασμένο με επιλεγμένα κρασιά και παλαιωμένα αμπελοοινικά αποστάγματα από τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα (€ 100 ανά άτομο, κράτηση απαραίτητη). Μεταξύ των 8+1 ετικετών της βραδιάς, μάλιστα, κρύβονται και κάποιες σοδειές-έκπληξη. Μέχρι την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, τα κορυφαία κρέατα της Φάρμας Μπράλου (Μηλιώνη 12 & Ηρακλείτου, Κολωνάκι) συνδυάζονται με επιλεγμένα κόκκινα κρασιά οινοπαραγωγών της Ένωσης που προτείνονται σε φιάλη και ποτήρι.

Public Cafe

Στο Simul, που βρίσκεται και αυτό στο Κολωνάκι (Υψηλάντου 63) τα πιάτα του ταλαντούχου σεφ Νίκου Θωμά παντρεύονται με αξιόλογα κρασιά του Βορρά: το ειδικό μενού με έμφαση στις... ευγενείς ωμότητες (κρέας και ψάρι) σερβίρεται καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ, επίσης μέχρι τις 31/ 1 (€ 50 ανά άτομο). Τέλος, το Public Cafe στο Σύνταγμα μπαίνει κι αυτό στο ρυθμό των ΒορΟινών σερβίροντας ένα ατομικό πλατώ τυριών και αλλαντικών από τη Βόρεια Ελλάδα και ένα ποτήρι κρασί δικής σας επιλογής από τη λίστα των «ΒορΟινών» (€ 9,90).

κρασίwine barΒορΟινάεστιατόρια