Food & Drink|07.02.2020 11:13

Το ΜάνηΜάνη ανοίγει το γευστικό του άλμπουμ και θυμάται

Άντζελα Σταματιάδου

Πάνε δεκάξι χρόνια από τότε που το ΜάνηΜάνη πρωτοάνοιξε τις πόρτες τους στον όροφο ενός νεοκλασικού στου Μακρυγιάννη. Εκείνον τον πρώτο καιρό, σήμα-κατατεθέν του εστιατορίου της οδού Φαλήρου ήταν ένα ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα, σε σάλτσα από μέλι και αμύγδαλα. Έκτοτε έβγαλε πολλά πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, αντλώντας για πολλά από αυτά έμπνευση από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μάνη. Σέρβιρε λούπινα. Πρότεινε μικρά πιατάκια τα μεσημέρια για να δοκιμάζεις πιο πολλά. Ανανέωσε το ντεκόρ του. Κέρδισε θετικές αναφορές σε διεθνή έντυπα και οδηγούς και μάζεψε στα τραπέζια του, που έχουν για φόντο μια μεγάλη ασπρόμαυρη φωτογραφία των πύργων της Βάθειας στη Μάνη, ελληνικό και ξένο κοινό, που κινείται σε μια γειτονιά γεμάτη αθηναϊκά τοπόσημα και καινούργια στέκια.

Τώρα, με αφορμή το συμπλήρωμα των δεκαέξι του χρόνων, το ΜάνηΜάνη επιστρέφει σε γεύσεις που αγαπήθηκαν όλο αυτό τον καιρό: σας περιμένει για δυο μήνες με ένα μενού με διάφορους γευστικούς σταθμούς, που αποτυπώνει τη γευστική του ιστορία. Εκείνο το χαρακτηριστικό ψαρονέφρι δίνει το «παρών» σ΄αυτή τη συλλογή από πιάτα. Μαζί του θα βρείτε μοσχαρίσια συκωτάκια με σπανάκι και πορτοκάλι (από το 2006) και πουγκί με μανούρι, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, πιπεριά Φλωρίνης και αμύγδαλα σε σάλτσα τομάτας (από το 2010). Όπως θα βρείτε και μαραθόρυζο με γαρίδες και σάλτσα από μελάνι σουπιάς, χοιρινό φρικασέ με σέσκουλα, καυκαλήθρες και κρέμα σελινόριζας σε σάλτσα από αυγολέμονο (από το 2006), αλλά και μιλφέιγ με βύσσινο και κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα Χίου, από τα πρώτα του χιτ κι αυτό.

MάνηΜάνη Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, Αθήνα, τηλ. 2109218180. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 14.00 – 23.00

εστιατόριοΜάνημενού