Food & Drink|12.02.2020 18:08

Ένας νόστιμος «Καρπός» ξεκινάει το ταξίδι του

Άντζελα Σταματιάδου

Δημιούργημα του σεφ Νίκου Σιγερή και του Νίκου Μάρκου, το εστιατόριο Καρπός κάνει τα πρώτα του βήματα σε μια ήσυχη γειτονιά του Αμαρουσίου – θα το συναντήσετε στην οδό Στρατηγού Λέκκα, στο ίδιο σημείο όπου βρίσκαμε το Άνετον πριν μετακομίσει στο κέντρο της πόλης. Όσο για το... περικάρπιο, είναι φιλικό και οικείο: δυο μεγάλα τραπέζια-αντίκες κι ένας παλιός μπουφές δίνουν σπιτικό χαρακτήρα στη σάλα με την ανθισμένη ταπετσαρία, θυμίζοντας τα οικογενειακά τραπεζώματα του άλλοτε.

Η κουζίνα κινείται σε σύγχρονη λογική, αναζητώντας τα υλικά της σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Φασόλια Πρεσπών, χέλια από τις λιμνοθάλασσες της Δυτικής Ελλάδος, τραχανάδες από την Πελοπόνησσο, θρακιώτικα πέτουρα, σύγκλινο Μάνης κι επιλεγμένα κυκλαδίτικα τυριά είναι λίγα μόνο από όσα δίνουν τον τόνο στο πρώτο μενού.

Για να πάρετε μια πρώτη ιδέα για το τι ακριβώς προτείνει ο σεφ, να σας πούμε για τη σαλάτα-σπανακόπιτα με τυρί αμυγδάλου, κρουτόν φέτας και αφρό ξινόγαλου, για τους λαχανοντολμάδες θαλασσινών με καπνιστό χέλι και χοιρομέρι και τους τραχανοκεφτέδες με σύγκλινο. Και μετά είναι και το μυλοκόπι σχάρας με πουρέ φασολάδας, το μοσχάρι «στιφάδο» με καρότα και κοκκάρια, η γουρουνοπούλα που σερβίρεται με μπομπότα σχάρας και κάστανα...  Για συνοδεία, υπάρχουν επιλεγμένα ούζα και τσίπουρα, κρασιά από μικρά οινοποιεία και μπίρες από μικροζυθοποιίες της χώρας μας.

Καρπός Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι, τηλ. 210 068032. Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο: 18:00-23:30, Κυριακή: 13:00-18:00  

άφιξηεστιατόριο