Food & Drink|03.03.2020 10:55

Beauty Κilled the Βeast: Ο Κινγκ Κονγκ κι ο Αριστοτέλης μπαίνουν σε ένα μπαρ...

Άντζελα Σταματιάδου

Σκαρφαλωμένος πάνω στο Empire State Building, προσπαθώντας να προστατευτεί από τα μαχητικά αεροπλάνα που του επιτίθενται, κρατώντας ταυτόχρονα ασφαλή και την ξανθιά πρωταγωνίστρια, ο γιγάντιος πίθηκος πέφτει. Η ομορφιά σκοτώνει το τέρας. Από αυτή την τελική σκηνή του Κινγκ Κονγκ που, περιπέτεια, ταινία τρόμου και φαντασίας μαζί, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα φιλμ του παγκόσμιου σινεμά, πήρε το όνομά του το Beauty Killed the Beast της οδού Παραμυθιάς.

Για το τέρας δεν ξέρω, η ομορφιά πάντως, έχει τρυπώσει σε όλα τα δωμάτια αυτού του μπαρ που άνοιξε τις πόρτες του πριν από δυόμιση χρόνια σε ένα νεοκλασικό στον Κεραμεικό. Το κοντράστ ανάμεσα στα ταβάνια με τις σκαλιστές μπορντούρες και στους επιμελώς ατημέλητους τοίχους, τα φυτά κάτω από το γυάλινο πάτωμα στα αριστερά της μπάρας ‒μια κρυμμένη ζούγκλα κάτω από τα πόδια σου‒ και το όμορφο σεπαρέ στο απέναντι δωμάτιο στήνουν ένα πολύ καλαίσθητο αστικο-εξωτικό σκηνικό. Και τριγυρισμένος από κόσμο να θέλεις να είσαι και λίγο πιο ήσυχα να προτιμάς να βρεθείς με την παρέα σου, θα τη βρεις τη γωνιά σου.

Πίνεται η ευδαιμονία;

Το άλλο που θα βρεις αυτό τον καιρό είναι μια σειρά κοκτέιλ που αντλούν έμπνευση από τις... πραγματείες περί ηθικής αρετής του Αριστοτέλη. Ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ο Τάσος Ανδρέου και ο Παναγιώτης Γραμματικάς, η τριανδρία πίσω από τη μπάρα του Beauty Κilled the Βeast, την καινούργια λίστα του μαγαζιού την βάφτισαν «Evdaimonia». Μπορεί η ευδαιμονία, ο απώτερος σκοπός της ζωής κατά τον Σταγειρίτη φιλόσοφο, να είναι είναι μακροχρόνια διαδικασία, αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας, εκεί στον Kεραμεικό όμως, αναλαμβάνουν να σου σταλάξουν λίγη εφήμερη ευτυχία στο ποτήρι (μετά μπορείς πάντα να κάνεις refill).

Αν θέλετε κάτι σε απεριτίφ, μπορείτε να δοκιμάσετε το Sapience (Campari, brandy βερίκοκου, Ardbeg, Falernum, αψέντι, λάιμ και τόνικ) που είναι δροσιστικό, με ευχάριστη, ήπια πικράδα. Αν προτιμάτε κάτι πιο στιβαρό, με αίσθηση του αλκοόλ και φρουτώδη χαρακτήρα, υπάρχει το the Soul, με βάση το bourbon, που συνδυάζεται με κίτρινη Chartreuse, Falernum και τροπικά φρούτα. Επίσης ενδιαφέροντα είναι το Theosis (με ρούμι, μαστίχα, λικέρ μήλου, βότανα, τόνικ) που έρχεται στολισμένο με ένα φυλλαράκι φασκόμηλου και το γλυκόξινο Prudence (με gin, ανανά, κρέμα καρύδας, αγγούρι και λεμονόχορτο). Αν είστε φαν των Espresso Martinis, θα εκτιμήσετε το Growth, που με ωραία γραμμένη τη γεύση του καφέ (συνδυάζει espresso και λικέρ καφέ) και νότες κερασιού, παίζει δυνατά στην κατηγορία του.

Τhe Soul (αριστερά) και Growth

Μπορείτε να τσιμπήσετε και κάτι. Στο μπαρ του Κεραμεικού σερβίρουν νόστιμα πατατάκια με τρούφα, δροσερό γουακαμόλε με τραγανές πίτες, όπως και πίτσα με μοτσαρέλα buffala, προσούτο και φρέσκια ντομάτα, burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ψητό ανανά και μαγιονέζα με καρύδα και τσίλι ή tacos με χοιρινά spare ribs, γουακαμόλε, κρεμμύδι τουρσί, μάνγκο και κόλιανδρο. Δε λείπουν και κάποια κυρίως πιάτα για όσους πεινάνε λιγάκι παραπάνω.

Παρότι το βράδυ είναι το δυνατό σημείο του Beauty Killed the Βeast, έχει και το πρωί τη χάρη του. Μπορεί κανείς να πιει έναν μυρωδάτο καφέ της WiseCup και να δοκιμάσει επ’ ευκαιρία και το brunch, που έχει αποδειχτεί πολύ δημοφιλές. Μια χειμωνιάτικη λιακάδα χρειάζεται κι όλα αυτά θα μεταφερθούν στα τραπέζια έξω στον πεζόδρομο. Εκεί στην οδό Παραμυθιάς μερικά από τα πιο γοητευτικά νεοκλασικά της πόλης μπλέκονται με καφενεδάκια, εστιατόρια και μαγαζάκια κάθε λογής. Είναι ωραίο σημείο για χάζι.

Beauty Killed the Beast Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός, τηλ. 2105240117

κοκτέιλφαγητόμπαρ