Food & Drink|05.03.2020 10:10

Σ’ αυτό το μενού το καρότο έρχεται... πρώτο

Newsroom

Είναι γεγονός ότι το «Βυζαντινό» στο ισόγειο του Hilton αγαπά ιδιαίτερα τα θεματικά αφιερώματα. Η κουζίνα του άλλοτε εστιάζει σε γεύσεις της Ελλάδας και του κόσμου, άλλοτε φωτίζει συγκεκριμένα υλικά. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι το καρότο. Παράλληλα με το μενού του εστιατορίου, λοιπόν, για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, θα σερβίρεται μια σειρά από πιάτα με βάση την πλούσια σε βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά στοιχεία εδώδιμη ρίζα με τη γλυκιά, γήινη γεύση.

Σαλάτα από καρότο και παστινάκι με βουβαλίσια μοτσαρέλα/ φωτογραφία: Hilton Athens

Καρότα συναντάμε σε πολλά χρώματα, πορτοκαλί, μοβ, κίτρινα και λευκά. Bάζουν την πινελιά τους σε ποικίλες αλμυρές και γλυκές παρασκευές: σούπες, σαλάτες, μαγειρευτά, κέικ, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού... Μπορούν να γίνουν σχεδόν τα πάντα. Κι από ό,τι θα δείτε η ειδική εποχιακή κάρτα του «Βυζαντινού» κρύβει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, ανάμεσα στις οποίες κροκέτες από καρότο και παστινάκι με ντιπ γιαουρτιού και ντιπ αβοκάντο, χούμους με πολύχρωμα ψητά καρότα, γλασαρισμένα με μέλι και μπαλσάμικο, αλλά και  ριζότο καρότου με καραβίδες σοτέ ή φιλέτο αρνιού με πολέντα καρότου και σος από πορτοκάλι και φασκόμηλο.

Μαζί τους, σας περιμένει κι ένα επιδόρπιο που συνδυάζει διαφορετικές υφές καρότου με κρεμέ γιαουρτιού, όπως κι ένα κοκτέιλ, ονόματι «Carrot Pleasure», με βάση τη βότκα, με χυμό καρότου, χυμό ροδάκινου και λάιμ. Φουλ του καρότου, δηλαδή.

Βυζαντινό Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 2107281400

Καρότοεστιατόριο