Food & Drink|09.03.2020 15:54

Πόσες νηστίσιμες επιλογές χωράνε σ’ ένα... Βαζάκι;

Newsroom

Μπορεί τα χαρακτηριστικά γυάλινα βαζάκια με τους φρέσκους, ψυχρής έκθλιψης, πιστοποιημένους βιολογικούς χυμούς να παραμένουν το σήμα-κατατεθέν, φτιαγμένοι με κάθε λογής φρούτα και λαχανικά, μυρωδικά και όχι μόνο – στον κατάλογο θα διαβάσετε τις ευεργετικές ιδιότητες κάθε συνδυασμού. Tο Βαζάκι όμως, που δημιούργησαν πριν από πεντέμιση χρόνια δύο φίλες, η Σταυρούλα Παπαδοπούλου και η Μαριαντίνα Ανδρικοπούλου, προτείνει και μια μεγάλη γκάμα, η οποία όλο κι ενισχύεται, από γλυκές κι αλμυρές vegetarian και vegan γεύσεις, που με τον καιρό έχουν κάνει πολλούς πιστούς φίλους, κι όχι μόνο χορτοφάγους.

Hot dog με λουκάνικο από τόφου

Όσοι νηστεύουν ή βρίσκουν στη Σαρακοστή μια καλή ευκαιρία να αποφύγουν το κρέας και τα ζωικά παράγωγα εν γένει, θα βρουν στο δραστήριο στέκι του Χαλανδρίου πολλές ιδέες για πρωινό, ένα ελαφρύ γεύμα ή κάποιο σνακ, από δροσερές μακροβιοτικές σαλάτες, σάντουιτς, bowls και ζεστές και κρύες σούπες μέχρι ένα μπέργκερ με μπιφτέκι από φασόλια σε τρεις εκδοχές ή ένα χορτοφαγικό hot dog με λουκάνικο από τόφου που σερβίρεται με σάλτσα τομάτας και χειροποίητη vegan μαγιονέζα σε χωριάτικο ψωμί. Εκτός αυτών υπάρχουν μπάρες ενέργειας με αμύγδαλα, χουρμά, φυστικοβούτυρο, καραμέλα από χουρμά, σοκολάτα από ωμό ακατέργαστο κακάο και βούτυρο καρύδας, αλλά και νόστιμα raw-vegan γλυκά χωρίς ζάχαρη, λακτόζη ή γλουτένη.

Ηawaian burger με μπιφτέκι από φασόλια και ανανά

Όλα τα παραπάνω μπορεί κανείς να τα δοκιμάσει καθισμένος σε κάποια από τα τραπέζια που μοιράζονται στην όμορφη, φωτεινή, γεμάτη χρώμα σάλα και στη μικρή αυλή, να τα πάρει μαζί του ή να τα παραγγείλει στο σπίτι ή στο γραφείο – έχετε υπόψη ότι στο Βαζάκι το delivery γίνεται με ποδήλατο.

Το Βαζάκι Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, 2106800067

χορτοφαγίαχυμοίνηστίσιμα