Food & Drink|13.03.2020 12:42

Τα πιο ωραία burger που έρχονται μέχρι την πόρτα σου

Newsroom

Πληθωρικό, γρήγορο και προσιτό, το burger έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς. Είναι φοβερό πόσα μπορεί να κάνει κανείς με ένα ψωμάκι κι ένα μπιφτέκι. Στην Αθήνα κυκλοφορούν πολλοί κλασικοί και ασυνήθιστοι συνδυασμοί, που αντλούν υλικό από κάθε λογής διατροφικές συνήθειες και κουλτούρες φαγητού. Μπορείτε να τους δοκιμάσετε στην έδρα τους, μπορούν όμως να έρθουν κι εκείνοι στη δική σας. Σε μια χρονική περίοδο που το συνετό είναι να μένει κανείς, όσο παραπάνω γίνεται, στο σπίτι, παραγγείλτε μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου και να βάλτε την αγαπημένη σας σειρά ή εκείνη την ταινία που όλο λέτε να τη δείτε κι όλο το αναβάλλετε, να παίζει.

Burger Joint

Ο Γιώργος, ο Φάνης και ο Θανάσης Παπακώστας το πρώτο Burger Joint το άνοιξαν το 2011 μερικά μόλις βήματα από την Πλατεία Νυμφών. Δύο χρόνια μετά, ένα «αδερφάκι» κάρφωσε το σημαιάκι του στο Νέο Ψυχικό, σ’ έναν άνετο χώρο με νεοϋορκέζικο στιλ, για να έρθει στη συνέχεια κι η Νέα Σμύρνη. Το μπιφτέκι από κιμά Black Angus Beef δικής τους εισαγωγής από την Αμερική και την Αυστραλία πρωταγωνιστεί στις περισσότερες από τις συνταγές – π.χ. στο Umami Burger με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγιονέζα με άρωμα τρούφας, στο Redneck Jack με τραγανό κρεμμύδι, έμενταλ, μαρμελάδα μπέικον-bourbon και καπνιστή μαγιονέζα ή στο καυτερούτσικοThe Mexican με τσένταρ, ντομάτα, πιπεριά χαλαπένιο, γουακαμόλε και πικάντικη μαγιονέζα. Υπάρχουν όμως και burger με κοτόπουλο σε αρκετές διαφορετικές εκδοχές καθώς και με χοιρινό. Μπορείτε να παραγγείλετε τηλεφωνικά ή μέσω της ιστοσελίδας τους.
► Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, τηλ. 2108940260 / Διονυσίου Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106712222 / Ελ. Βενιζέλου 93, Νέα Σμύρνη τηλ. 2109312500

Chicken Stories

Το κοτόπουλο είναι ο κεντρικός ήρωας σ’ αυτό το σύγχρονο casual στέκι που θυμίζει αμερικάνικο diner και το οποίο άνοιξε τις φτερούγες του πριν από δυόμιση περίπου χρόνια στην Αγία Παρασκευή. Στο Chicken Stories έρχεται σε χάρτινο κουβαδάκι, σε σαλάτα, σε wrap, σε σάντουιτς και, πάνω από όλα σε burger. Τα οποία burger είναι, άκουσον-άκουσον, δεκατέσσερα στον αριθμό (κι ένα ακόμη χορτοφαγικό). Έχετε να επιλέξετε λοιπόν ανάμεσα σε μπιφτέκι κοτόπουλο, φιλέτο κοτόπουλο είτε πανέ, είτε στη σχάρα, αλλά και σε αργοψημένα κομμάτια φιλέτου – όλα τα παραπάνω κλείνονται στα ψωμάκια με διάφορα τυριά, λαχανικά και σάλτσες. Μπορείτε να δείτε τον κατάλογο στο site τους και να παραγγείλετε τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου.
► Ηρώων Πολυτεχνίου 8, Αγία Παρασκευή, τηλ. 2106016090

Mπαρ Μπεε Κιου

Έχει γίνει συζήτηση τόσο για τις ουρές που σχηματίζονταν για χάρη του στη Φρεαττύδα, όπου πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, όσο για τις XXL μερίδες-σήμα κατατεθέν. Όντως, το συγκεκριμένο μπεργκεράδικο είναι για γερά πιρούνια: προτείνει μερικά από τα πιο μεγάλα «μπιφτεκόψωμα» (έτσι τα λέει) που κυκλοφορούν εκεί έξω. Υπάρχει ο «Βελζεβούλης» για όσους αγαπούν να παίζουν με τη φωτιά που συνοδεύεται με καυτερή ή... πιο καυτερή σάλτσα, το burger «του γενναίου» με δύο μπιφτέκια, διπλό τσένταρ, διπλό καπνιστό μπέικον και τηγανητό αυγό, το «τσικαμπούμ», με φιλέτο κοτόπουλο πανέ, υπάρχει κι ένα με τετραπλό μπέικον που το έχουν βαφτίσει «μπεϊκονέιτορ». Πλέον έχει καταστήματα και στη Νέα Σμύρνη ή στο Χαλάνδρι, αλλά κι εκεί όπως και στο πρώτο του μαγαζί τρως επιτόπου. Delivery κάνει μόνο στους Πειραιώτες από ένα τέταρτο σημείο, χωρίς τραπέζια, στην Καστέλλα.
Λ. Παπαναστασίου 116, Καστέλλα, τηλ. 2104126222

Υechef

Ο Ηλίας Σκουλάς, ένας μάγειρας που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το street food, μαζί με τον Γιάννη Ακτύπη, που βρίσκεται πίσω από τα Johnie Hot Dog, δημιούργησαν από κοινού στην Κολοκοτρώνη αυτό το στέκι του street food, που αγαπά τις γεύσεις του κόσμου. Αν δεν καθίσετε στον πάγκο της μαύρης κουζίνας που παραπέμπει σε καντίνα, ή στο μαύρο τραπέζι στο πεζοδρόμιο, το γιαπωνεζόφιλο μπέργκερ ονόματι Ηarakiri με πλούσιο σε γεύση μπιφτέκι και καταπράσινα φύκια wakame και το Chicken from space, ένα με μπούτι κοτόπουλου σε κορεάτικη τεμπούρα που απέξω είναι πιο-τραγανό-δε γίνεται κι από μέσα πολύ ζουμερό, κλεισμένο σε ψωμάκι πατάτας με χειροποίητη μαγιονέζα με πιπεριά chipotle κι αγγουράκι πίκλα μπορούν να έρθουν μέχρι το σπίτι σας, με την προϋπόθεση ότι το σπίτι σας είναι στο κέντρο της Αθήνας. Δικό τους delivery δεν έχουν, μπορείτε να τα παραγγείλετε μέσω της Wolt. Εκεί θα δείτε και το μενού.

► Κολοκοτρώνη 11, κέντρο, τηλ. 693 229 4357

Corks to Go

Είναι πολλοί, από όλοι την Αθήνα, που για χάρη του Corks and Forks έρχονται μέχρι τη Φρεαττύδα. Μια που αυτή η μοντέρνα παμπ που και ωραία ατμόσφαιρα έχει και νόστιμο πολυσυλλεκτικό φαγητό, απέκτησε και μια to go εκδοχή, μπορεί κανείς, αν μένει στην ακτίνα της, να δοκιμάσεις κατ’ οίκον την κουζίνα της. Από burger θα βρει το Βuffalo chicken με το παναρισμένο στήθος κοτόπουλου με την τραγανή κρούστα, την κρέμα τυριού και τη σάλτσα buffalo και το Burger beef corks με χειροποίητο πολύ ζουμερό μπιφτέκι από βοδινό κιμά, τομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, μαγιονέζα και σάλτσα BBQ.

Aκτή Θεμιστοκλέους και Πάργας 2, Πειραιάς, τηλ. 2104185500

Μama Tierra

Υπάρχουν και burger χωρίς ίχνος κρέατος για όσους έχουν αποκλείσει τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους και για όσους νηστεύουν και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι το διαφορετικό. Το μικρό εστιατόριο της οδού Ακαδημίας, γνωστό στους vegetarian και vegan της πόλης, αναλαμβάνει να φέρει μέχρι το κατώφλι όσων μένουν ή δουλεύουν στην ακτίνα του ένα burger μανιταριών που φτιάχνεται από σαμπινιόν και πλευρώτους, μυρωδικά και βιολογική βρώμη και σερβίρεται με vegan μαγιονέζα και ένα burger λαχανικών με βρώμη και κινόα που συνδυάζεται με γουακαμόλε, αμφότερα με πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης.

► Ακαδημίας 84, κέντρο, τηλ. 2114114420

φαγητόdeliveryμπέργκερ