Food & Drink|16.03.2020 14:51

#Μένουμε_σπίτι: Μαγειρέψτε, είναι δημιουργικό και αγχολυτικό

Newsroom

Έφερε πολλές αλλαγές στη ζωή μας ο κορονοϊός. Το σπίτι μας είναι περισσότερο από ποτέ το φρούριό μας. Με την καθημερινότητα όμως να έχει ανατραπεί, είναι και μια γυάλα που δεν έχουμε συνηθίσει. Στη διαδικτυακή καμπάνια του Υπουργείου Υγείας με σκοπό τον περιορισμό των μετακινήσεων για την αποφυγή μιας διάδοσης-ντόμινο της επιδημίας, γνωστοί και γνωστές ηθοποιοί ρίχνουν ιδέες για να βαδίσουμε πιο εύκολα σ’ αυτό το μονοπάτι. Με ένα απαλό σκούντημα στον ώμο, μας προτρέπουν να κάνουμε πράγματα που πολλές φορές αφήναμε στην άκρη, για μετά: να δούμε ταινίες και σειρές, να διαβάσουμε βιβλία, να κάνουμε γυμναστική, να φτιάξουμε τις ντουλάπες μας, να ζωγραφίσουμε. Μας προτρέπουν και να μαγειρέψουμε.

Προφανώς πρέπει να φάμε. Μπορούμε πάντα να ρίξουμε ένα αυγό σ’ ένα τηγάνι ή να σκαρώσουμε μια γρήγορη μακαρονάδα και μια σάλτσα με τα υλικά που έχουμε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι μας και, με ντελίβερι και take away να λειτουργούν κανονικά, υπάρχουν κι άλλες εύκολες και γρήγορες εναλλακτικές. Μπορούμε όμως και να περάσουμε λίγο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα. Είτε απλό, είτε λιγάκι πιο πολύπλοκο, το μαγείρεμα μπορεί να λειτουργήσει ως αγχολυτικό. Να μειώσει τα επίπεδα του στρες. Είναι ένας τρόπος να διοχετεύσει κανείς την έξτρα ενέργεια – και να απασχολήσει εποικοδομητικά τα παιδιά, που έχουν χάσει κι αυτά, μέσα σ’ όλα αυτά, τις ρουτίνες τους.

φωτογραφία: Amber Maxwell Boydell (Unsplash)

Τώρα που οι νέες συνθήκες επιστρέφουν την οικογένεια στο τραπέζι του σπιτιού, είναι ευκαιρία να κανακέψουμε τους δικούς μας με τα αγαπημένα τους πιάτα, με μια πίτα, ένα κέικ, μια παρτίδα μπισκότα ή ένα ωραίο γλυκό. Ακόμη και μόνοι μας να μένουμε, μπορούμε να φτιάξουμε ένα σπιτικό σνακ και να καθίσουμε να δούμε μια ταινία ή μια σειρά. Ένα νόστιμο πιάτο φαγητό έχει πολλές πιθανότητες να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Αν θέλετε να πάρετε μερικές ιδέες, ρίξτε μια ματιά στη συλλογή συνταγών του www.ethnos.gr και του Open TV. Αλλιώς, αυτοσχεδιάστε.

Μένουμε Σπίτιμαγειρική