Ελλάδα|14.04.2020 19:15

Κορονοϊός: Συγκλονιστικές εικόνες από τις ΜΕΘ στην Ελλάδα που μας δίνουν κουράγιο

Newsroom

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται τόσο από τις ενημερώσεις από το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊού, όσο και από τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται όσοι έχουν νοσήσει. Τη Μεγάλη Δευτέρα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα  είναι 31, ενώ 73 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η ενδιάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών -17 γυναίκες, οι υπόλοιποι άνδρες- ενώ μέχρι σήμερα 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Λίγο πριν από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα είδαν το φως της δημοσιότητας δύο βίντεο από ελληνικά νοσοκομεία στα οποία ασθενείς με τον κορονοϊό εξέρχονται από τη ΜΕΘ. Δίπλα τους βρίσκονται οι ήρωες των νοσοκομείων που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, μέρα και νύχτα, υπό αντίξοες συνθήκες. Η έξοδος των ασθενών από τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία Θριάσιο και Βενιζέλειο γίνεται εν μέσω χειροκροτημάτων και συγκίνησης. Οι ασθενείς ευχαριστούν τους ήρωες με τις μπλε και άσπρες ποδιές.

Τα δύο αυτά βίντεο προκαλούν συγκίνηση.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα βγήκε ο πρώτος ασθενής από την ΜΕΘ Λατσείου στο Θριάσιο νοσοκομείο που από τις 20 Μαρτίου λειτουργεί αποκλειστικά για διασωληνωμένους ασθενείς με SARS-CoV2. Όπως θα δείτε και στο βίντεο οι γιατροί και νοσηλευτές, φορώντας τις ειδικές στολές και τα προστατευτικά, ανοίγουν την πόρτα της ΜΕΘ και μεταφέρουν με φορείο, τον ασθενή σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Χαρά, συγκίνηση και χαμογελαστά πρόσωπα, τόσο από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όσο και από τον ίδιο τον ασθενή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γιατροί, από τις 20 Μαρτίου μέχρι και σήμερα οι ασθενείς που υποδέχθηκαν στη ΜΕΘ ζουν και συνεχίζουν τον αγώνα τους, όλο το προσωπικό είναι υγιές και έχουν αποσωληνωθεί επιτυχώς δύο ασθενείς, ενώ εξήλθε ένας  ασθενής από τη ΜΕΘ και σχεδιάζουν με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Με χειροκροτήματα βγήκε ασθενής από ΜΕΘ και στην Κρήτη

Με χειροκροτήματα βγήκε από τη ΜΕΘ Βενιζελείου η επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου από την Αργεντινή που κέρδισε τη μάχη με τον κορονοϊό. Η συγκίνηση όπως διακρίνεται και στο βίντεο είναι μεγάλη, καθώς η ίδια και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό επικράτησαν μιας μεγάλης μάχης. Η γυναίκα είχε την τύχη να δεχτεί επαγγελματική ιατρική φροντίδα αλλά και ανθρώπινο ενδιαφέρον σε αυτήν την μεγάλη δοκιμασία μακριά από τον τόπο της.

«Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Η πρώτη ασθενής μας με σοβαρή λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό βγαίνει από τη ΜΕΘ και μεταφέρεται στην πνευμονολογική κλινική. Οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εναντίον της. Τα κατάφερε όμως χάρη στις προσπάθειες όσων διακρίνονται πίσω μου, των νοσηλευτών και των γιατρών της μονάδας και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, πρόσφεραν αυτό που πάντα δίνουν στους ασθενείς μας. Την ευκαιρία της επιβίωσης. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, αλλά και στον κρητικό λαό που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη σε μια ξένη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και δεν είχαμε σκηνές μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού, που βλέπουμε δυστυχώς σε άλλες περιοχές του κόσμου. Το Βενιζέλειο παρότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Ευελπιστούμε με μεγαλύτερη στήριξη να εχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα», γράφει ο διευθυντής της ΜΕΘ Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης.

ΚορονοϊόςΜΕΘ