Ελλάδα|13.12.2018 12:44

Καιρός: Χιόνια και βροχές στη χώρα - Ποιες περιοχές χτυπά η κακοκαιρία (vids)

Newsroom

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις πλήττουν τη χώρα. Ήδη, στα λευκά έχουν ντυθεί τα Ιωάννινα, η Πάρνηθα, τα Μετέωρα ενώ Επτάνησα θα έχουμε και ηλεκτρικές καταιγίδες έως το μεσημέρι. 

Στην Αττική θα πέσει αρκετή βροχή και τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα θα είναι άστατος ο καιρός. Τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα υπάρξουν και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα γύρω ορεινά.

Στη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε βροχές, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω τους 9 βαθμούς.

Σε Πέλλα, Πιερία και Ημαθία αναμένονται χιονοπτώσεις και ειδικά στην Πέλλα θα έχει έντονα φαινόμενα και πιο χαμηλά.

Οι προβλέψεις του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, στο Open Tv: 

Ισχυρή χιόνοπτωση στην Πάρνηθα

Ισχυρή χιονόπτωσησημειώνεται από το πρωί στην Πάρνηθα, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται σε «κρυσταλλωμένες» θερμοκρασίες, αφού ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς στην περιοχή. 

Μετά το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα δώσουν σταδιακά τη θέση τους σε βροχοπτώσεις, ενώ το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί μέτριοι και κυρίως στα ανατολικά ισχυροί έως 6 μποφόρ.

Χιόνια στα Ιωάννινα

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε όλες τις περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ενώ ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτω από το μηδέν.

Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η χιονόπτωση είναι σφοδρή στις πιο ορεινές περιοχές και γίνονται ρίψεις αλατιού μετά τον αποχιονισμό.

Χιόνι πέφτει και σε όλες τις περιοχές της ορεινής Άρτας, από τη Ροδαυγή μέχρι το Βουλγαρέλι, το Αθαμάνιο και τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

Στα λευκά και τα Μετέωρα 

Χιόνια πέφτουν σε Καλαμπάκα και Μετέωρα, προσφέροντας μια μαγική εικόνα σε όσους βρεθούν κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. 

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια την νύχτας έπεσε κάτω από τους 0 βαθμούς και οι κάτοικοι των περιοχών ξύπνησαν με το πρώτο χιόνι.

κακοκαιρίαβροχέςκαιρός