Λέσβος: Τουρκικές ακταιωροί αποπειράθηκαν να προωθήσουν λέμβο με μετανάστες
NewsroomΕντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και συγκεκριμένα ανοικτά της Λέσβου, προώθησαν τουρκικές ακταιωροί, μια φουσκωτή βάρκα με πρόσφυγες/μετανάστες. Η κίνηση των Τούρκων ωστόσο έγινε αντιληπτή από το Ελληνικό Λιμενικό.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα: «Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβος με αλλοδαπούς, βορειοανατολικά της ν. Μυτιλήνης πρωινές ώρες σήμερα, όπου εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και Περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή Π.Λ.Σ., πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Στην ανωτέρω περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό.
- Γιατί το Λιμενικό είχε κλειστή τη θερμική κάμερα στην πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο - «Δεν κρίθηκε αναγκαίο»
- Έλληνας κατηγορείται ότι έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή σε τρένο στη Γερμανία - «Τον γρονθοκοπούσε στο κεφάλι»
- Γυναικοκτονία στη Νάπολη: Σκότωσε την 22χρονη αδερφή του επειδή άκουγε δυνατά μουσική
- Έχεις «κολλήσει» με αυτή τη σειρά; Οι επιστήμονες λένε πως ίσως κάνει καλό στην ερωτική σου ζωή!