Ελλάδα|13.12.2018 14:14

Δολοφονία στη Ρόδο: Τι «δείχνουν» τα αποτυπώματα στο σπίτι του εγκλήματος

Newsroom

Ταυτοποιήθηκαν στο σπίτι του εγκλήματος τα αποτυπώματα των δύο νεαρών που φέρονται ως οι δράστες της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.  Ο 19χρονος φέρεται να κρατούσε το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η κοπέλα, η οποία υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα μάλιστα με τον ιατροδικαστή θα μπορούσαν να έχουν επιφέρει τον θάνατό της, αν δεν είχε προηγουμένως πνιγεί.

Οπως αναγράφεται σε έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας που διαβιβάστηκε στο Λιμεναρχείο, μέσα στο σπίτι ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά των δύο νεαρών σε μπουκάλια και ποτήρια. Παράλληλα, εντοπίστηκε και γενετικό υλικό, όπως και της κοπέλας τόσο μέσα στο σπίτι όπως και στο λευκό αγροτικό βανάκι του πατέρα του 21χρονου με το οποίο είχαν μεταφέρει από το σπίτι της στους Πευκούς. Από τη μέχρι τώρα διαδικασία δεν έχει επιβεβαιωθεί το σενάριο για τρίτο πρόσωπο. 

Ο 19χρονος, στην αρχική του κατάθεση είχε πει ότι ο φίλος του χτύπησε την θανούσα με το ηλεκτρικό σίδερο, ενώ στη συνέχεια ήρθε η κατάθεση του 21χρονου, ο οποίος αρνείτο οποιαδήποτε συμμετοχή στις πράξεις που τους καταλογίζουν. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο 19χρονος ήταν αυτός που σκότωσε την άτυχη φοιτήτρια, ζητώντας να εξεταστεί το σίδερο για αποτυπώματα.

Ο 21χρονος φέρεται να λέει στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση: «Όταν έπιασε το σίδερο, έφυγα, πήγα στο άλλο δωμάτιο και τραβούσα τα μαλλιά μου. Δεν τον είδα να την χτυπάει με το σίδερο». Ο 19χρονος φέρεται να λέει: «Πήρε το ηλεκτρικό σίδερο, εγώ τον έσπρωξα, με πέτυχε ξυστά και μετά κοπάνησε δύο φορές την Ελένη στο κεφάλι». Και οι δύο δήλωσαν στην ανακρίτρια ότι παρασύρθηκαν, ενώ ο 19χρονος υποστήριξε ότι ο 21χρονος είναι αυτός που τραυµάτισε την 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη και ο 21χρονος το ακριβώς αντίθετο. Οι δυο τους δεν συµφώνησαν ούτε στις ώρες που βρίσκονταν µαζί τη µοιραία ηµέρα...

Ελένη Τοπαλούδηδολοφονία στη Ρόδο