Ελλάδα|13.12.2018 16:16

Επέστρεψαν στην κοινωνία 4 παιδιά που ζούσαν σε άσυλο (pics)

Τίμος Φακαλής

Επέστρεψαν στην κοινωνία τέσσερις μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου τα οποία ζούσαν για περίπου μια δεκαετία μέσα σε ιδρύματα στη Θεσσαλονίκη

Ο Γιάννης, ο Θέμις, ο Δημήτρης και ο Μίμης άφησαν πίσω τους, τους χώρους ασύλου  και απέκτησαν πριν λίγες μέρες το πρώτο τους διαμέρισμα, τον προσωπικό τους χώρο,  στο πλαίσιο του προγράμματος αποσυλλοποίησης και ένταξής τους στην κοινωνία το οποίο υλοποιεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.), κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στην κοινωνία. 

Πρόκειται για παιδιά άπορα, εγκαταλελειμμένα, με σύνδρομο Down και άλλες παθήσεις. Συνολικά στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Κ.Π.Κ.Μ.) ζουν σήμερα περίπου 40 παιδιά.  «Από την κοινωνία ήρθαν στην κοινωνία επιστρέφουν» ανέφεραν στο ethnos.gr οι εκπρόσωποι του Κέντρου με αφορμή την νέα αρχή των παιδιών.  

Την Τετάρτη (12/12) οι τέσσερις μαθητές άναψαν το πρώτο τους Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Κοντά τους πάντα, η Φανή, η Κική και η Ράνια, που ως στοργικές μητέρες τους παρέχουν σημαντική βοήθεια στη διαδικασία ενηλικίωσής τους. Πρόκειται για φροντιστές οι οποίες βρίσκονται δίπλα στα παιδιά στην προσπάθεια που κάνουν για να ενταχθούν στην κοινωνία. 

«Τα παιδιά που έφυγαν από τα ιδρύματα και βρέθηκαν στο δικό τους διαμέρισμα ήταν μια σημαντική στιγμή, τώρα που έρχονται οι γιορτές για να ζήσουν με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσα και δίπλα στον κοινωνικό ιστό της πόλης, μαζί με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι άνθρωποι του Κέντρου 

άσυλοπαιδιά