Ελλάδα|21.04.2020 16:00

Υπέρ της παράτασης στο δικαστικό έτος και ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Σοφία Σπίγγου

Υπέρ του ενδεχόμενου παράτασης του δικαστικού έτους τάσσεται με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς. Μάλιστα, η παράταση του δικαστικού έτους το καλοκαίρι έχει ήδη εξαγγελθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα δικαστήρια αναμένεται να λειτουργήσουν ολόκληρο τον Ιούλιο και το δικαστικό έτος να ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου αντί για τις 15 Σεπτεμβρίου που ξεκινούσε άλλες χρονιές.

«Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι Λειτουργοί του συμφωνούν με τυχόν παράταση του δικαστικού έτους κατά έναν μήνα, με αντίστοιχο περιορισμό των δικαστικών τους διακοπών. Η παράταση αυτή κρίνεται απόλυτα αναγκαία, αφού η αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων για σχεδόν δύο μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, επιτείνει το γνωστό πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης, προκαλεί δε σοβαρές επιπτώσεις και μεγάλο κόστος στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας», αναφέρει στη δήλωση του ο Πρόεδρος του ΝΣΚ.

Σημειώνεται όμως ότι ήδη κάποιες ενώσεις λειτουργών της Δικαιοσύνης έχουν εκφράσει αντίθετη άποψη για την παράταση του δικαστικού έτους το καλοκαίρι και τη μείωση του χρόνου των δικαστικών διακοπών.

δικαστέςΚορονοϊόςπαράταση