Ελλάδα|22.04.2020 14:37

Λέσβος: Νέα διαδήλωση προσφύγων στη Μόρια που ζητούν άσυλο

Newsroom

«Είμαστε απροστάτευτοι στον κορονοϊό» υποστηρίζουν εκατοντάδες Αφρικανοί κυρίως αιτούντες άσυλο που από νωρίς το πρωί της Τετάρτης έχουν καταλάβει την είσοδο του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία.

Οι διαδηλωτές διεκδικούν «δικαιοσύνη για όλους» και μετακίνηση τους από το νησί προκειμένου να αποφύγουν την πιθανότητα όπως υποστηρίζουν των επιπτώσεων της διάδοσης του ιού στο χώρο του καταυλισμού κάτι που όπως αναφέρουν «ισοδυναμεί με θάνατο για όλους».

T

Η διαδήλωση έρχεται ως συνέχεια της απόφασης μετακίνησης το προσεχές Σαββάτο 1.500 ατόμων από τη Μόρια τα οποία ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ένας αριθμός που ισοδυναμεί μόλις με το 8% του πληθυσμού του καταυλισμού. Ο καταυλισμός της Μόριας φιλοξενεί σήμερα περίπου 18.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

social media

Πολύωρη καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν και χθες αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, έξω από την είσοδο του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.
Σύμφωνα με τα πανό που κρατούσαν, οι διαδηλωτές ζητούσαν την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση της δολοφονίας του 16χρονου Αφγανού, ο οποίος δολοφονήθηκε από 20χρονο ομοεθνή του το βράδυ της Τετάρτης 8 Απριλίου.
Να σημειωθεί ότι ο 20χρονος δεν έχει συλληφθεί, αν και έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία.

T
social media/Μόρια
πρόσφυγεςΚορονοϊόςΜόρια