Ελλάδα|22.04.2020 21:22

Βρέφη θετικά στον κορονοϊό μεταφέρονται με το ΕΚΑΒ στο Παίδων

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Στην Αθήνα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού αναμένεται να μεταφερθούν απόψε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τα δύο βρέφη από την δομή μεταναστών στο Κρανίδι που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ήδη έχει ενημερωθεί το ΕΚΑΒ ώστε να μεταβεί ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και να παραλάβει τα δύο βρέφη ώστε να διακομισθούν για νοσηλεία στην Αθήνα.

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι το ένα βρέφος εμφανίζει από χθες υψηλό πυρετό ενώ το άλλο δεν παρουσιάζει συμπτώματα του κορονοϊού αλλά αντιμετωπίζει χρόνιο νόσημα.

Και τα δύο βρέφη υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο μαζί με άλλους μετανάστες που μένουν στη δομή στο Κρανίδι και διαπιστώθηκε ότι είχαν προβληθεί από τον ιό.

Μαζί τους αναμένεται να έρθουν στη Αθήνα και οι μητέρες τους.

Τα δύο παιδιά μόλις βρέθηκαν θετικά στο τεστ για τον κορονοϊο, μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Κρανιδίου ώστε να υποβληθούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τον κλινικό έλεγχο. Κρίθηκε ωστόσο σκόπιμο να διακομισθούν στην πρωτεύουσα κυρίως με το φόβο μην παρουσιάσουν τα επόμενα 24ωρα έντονα συμπτώματα που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν στο Κέντρο Υγείας. Άλλωστε το Κέντρο Υγείας δεν διαθέτει τους ειδικούς απομονωμένους χώρους όπως το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Κορονοϊός