Ελλάδα|13.12.2018 19:43

Καιρός: Επελαύνει ο χιονιάς - Ποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά

Newsroom

Σε λευκό κλοιό βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας. Ήδη, στα λευκά έχουν ντυθεί τα Ιωάννινα και τα Μετέωρα ενώ από το πρωί σημειώνεται ισχυρή χιονόπτωση στην Πάρνηθα. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, για την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στο μεταξύ, παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως επτά βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία τρεις-τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη), πέντε έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, επτά έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη), δέκα έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη τοπικά τους 22 βαθμούς), δέκα έως 15 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Αιγαίο μέτριοι τέσσερα-πέντε μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυρούς έξι μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι, τέσσερα-πέντε μποφόρ και βαθμιαία ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις έξι-επτά μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών από το μεσημέρι και αυξημένη υγρασία τις πρωινές ώρες αναμένονται την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έξι έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα έως σχεδόν μέτριοι τέσσερα μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς βροχές αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τρεις έως εννέα βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι τέσσερα-πέντε μποφόρ.

Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

βροχέςχιόνιακακοκαιρία