Ελλάδα|24.04.2020 21:39

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ψέματα, αντιφάσεις και μόνιμα αναπάντητα ερωτήματα

Newsroom

Μια σειρά παράξενων συνθηκών παρουσιάζονται συνθέτοντας ένα παράξενο παζλ στο Περιστέρι, στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι»: πλημμελείς έλεγχοι, αντιφάσεις, ισχυροί που δεν επαληθεύονται και άγνοια, ακόμα και για θανάτους που έχουν καταγραφεί. Πιο συγκεκριμένα, άλλα αντ' άλλων, μισόλογα και σε πολλές περιπτώσεις άγνοια από τον διοικητικό διευθυντή της κλινικής, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN TV την Πέμπτη και δέχτηκε καταιγισμό ερωτημάτων από τη Νίκη Λυμπεράκη.

Την ώρα που οι ρεπόρτερ του καναλιού μετέδιδαν τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς και τα δεκάδες κρούσματα, ο ίδιος δήλωνε πως όλα βαίνουν καλώς και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η ειρωνεία; Αργά το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι και οι τρεις νεκροί προέρχονταν από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι». Ο ίδιος, λοιπόν, υποστήριξε ότι τηρούνται μέτρα ασφαλείας μέσα στην κλινική ενώ από τα πλάνα που κατέγραψε το Ανοιχτό Κανάλι δεν φαίνεται ουδείς να εμποδίζει οποιονδήποτε να μπαίνει και να βγαίνει από την κλινική. «Όποιος πάει να μπει στην είσοδο της κλινικής θα θερμομετρηθεί», απάντησε ο κ. Κοκκινάκης, χωρίς όμως να απαντήσει γιατί δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στην κλινική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, ο νεφροπαθής που πέθανε στην κλινική, την εβδομάδα του Πάσχα είχε πάει δύο φορές με αρκετό υψηλό στην ιδιωτική κλινική, αλλά δεν ελέγχθηκε ποτέ, ούτε ειδοποιήθηκαν οι Αρμόδιες Αρχές. Αυτό, όμως, ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής που τόνιζε διαρκώς ότι είναι γιατρός δεν το έλαβε υπόψη και υποστήριζε στο δελτίο όσα συνέβησαν μία εβδομάδα μετά το Πάσχα. «Δεν είμαι γιατρός, δεν με είχαν ενημερώσει οι θεράποντες γιατροί του», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Οχι, δεν προλάβαμε να ενημερωθούμε, έγιναν τα περιστατικά τόσο σύντομα που δεν προλάβαμε να ενημερωθούμε. Δεν προλάβαμε να ενημερωθούμε για το ιστορικό».

Με βάση το ρεπορτάζ του OPEN, στην κεντρική είσοδο της κλινικής, συγγενείς χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, λάμβαναν τους ασθενείς και ανέφεραν στο Ανοιχτό Κανάλι ότι δεν είχαν ειδοποιηθεί για το κρούσμα. Δηλαδή, όποιος έμπαινε και έβγαινε από την κλινική χωρίς πυρετό, μπορούσε να κινηθεί ανενόχλητος. Στο ερώτημα, μάλιστα, αν έχει σφραγιστεί η κλινική, επέμενε να μην απαντά. «Εμείς κάναμε ό,τι μας είπαν εκείνοι» και επέμενε να μη δίνει απαντήσεις στο ποια μέτρα έχουν ληφθεί. «Ολα όσα προβλέπονται από το πρωτόκολλο. Μάσκες, γάντια, κ.λπ.».

Από τη στάση που κράτησε ο διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου -και ενώ έκλεισε την τηλεφωνική γραμμή επειδή δεν είχε απαντήσεις προς το Open Tv- προκύπτουν τα εξής αναπάντητα ερωτήματα: 

  • Γιατί δεν ήξερε πόσοι ασθενείς, εργαζόμενοι και συγγενείς βρίσκονται στην κλινική ενώ έχει ξεσπάσει μείζον ιατρικό θέμα
  • Γιατί δεν εξέτασαν για κορονοϊό τον ασθενή με πυρετό που πήγε για αιμοκάθαρση, όταν επισκέφθηκε πρώτη φορά την κλινική
  • Γιατί οι γιατροί δεν ενημέρωσαν τον ίδιο για το κρούσμα του κορονοϊού
  • Γιατί μέχρι και τις 19:30 έβγαινε κόσμος ανεξέλεγκτα από μια μονάδα που υπάρχει ζήτημα
  • Γιατί μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης δεν είχε επιβληθεί η καραντίνα.

Την ίδια στιγμή, ήρθε στη δημοσιότητα από το ρεπορτάζ του Open Tv ότι επισκέπτες και ασθενείς μπορούσαν να βγαίνουν και από μια πίσω πόρτα του νοσοκομείου, ενώ άφηναν ανθρώπους να φύγουν, δίχως έλεγχο, με ταξί, σε μια κρίση εγκληματικής αδιαφορίας!

Την ίδια στιγμή, ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες των ασθενών στην κάμερα του Ανοικτού καναλιού, ενώ καταπέλτης είναι και τα όσα δήλωσαν και συγγενείς ασθενών για την ίδια κλινική. Βασικά, δεν ενημερώθηκαν από κανένα επίσημο στόμα για τα κρούσματα και τους θανάτους από τον κορονοϊό. Την ίδια στιγμή, αρκετοί είναι εκείνοι που ζητούν από την κλινική να τους κάνουν το τεστ για τον ιό.

Την ίδια ώρα, έξω από την κλινική επικράτησε αναβρασμός, λόγω συγκέντρωσης...

ΠεριστέριΤαξιάρχαικλινική