Ελλάδα|24.04.2020 22:39

Σωτηρία: Γενέθλια στη ΜΕΘ - Γιατροί με το όνομά τους πάνω στις ιατρικές στολές

Newsroom

Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Ο ήχος των μηχανημάτων στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι ο μόνος που «σπάει» τη σιωπή. Η κυρία Αθανασία με κορονοϊό στην εντατική εδώ και μέρες. Σήμερα ήταν τα 64α γενέθλιά της και τα πέρασε στο κρεβάτι της νοσηλείας. «Έχω δρόμο ακόμα, αλλά πιστεύω ότι το δύσκολο κομμάτι πέρασε. Ευχαριστώ πολύ τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, είναι όλοι υπέροχοι» λέει με φωνή που τρέμει στην κάμερα του Open TV και τη δημοσιογράφο Δέσποινα Βλεπάκη.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύονται έξι ασθενείς που δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Δίπλα τους οι ήρωες με τις άσπρες και τις μπλε μπλούζες που δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στον ιό. Το βλέμμα πίσω από την ιατρική τους μάσκα προδίδει την αγωνία για να μη χαθεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή. 

Το βάρος που σηκώνουν είναι ασήκωτο. Ελέγχουν συνεχώς τους ασθενείς, τους αγγίζουν, τους χαϊδεύουν, τους μιλούν, γίνονται τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους. «Ο τρόπος που φερόμαστε στους ασθενείς μας αντικατοπτρίζει το πως θα φερόμασταν σε έναν δικό μας άνθρωπο. Από τις πιο σημαντικές στιγμές είναι όταν βγαίνει κάποιος από την εντατική» λέει στην κάμερα του Open TV, ο νοσηλευτής της ΜΕΘ Νίκος Σακαράς. 

«Με όσους επικοινωνούν με το περιβάλλον προσπαθούμε μέσα από ένα tablet να δουν τους δικούς τους ανθρώπους ώστε να νιώσουν λίγο πιο άνθρωποι» προσθέτει η διευθύντρια της ΜΕΘ, Αντωνία Κουτσούκου. Γιατροί και νοσηλευτές γράφουν το όνομά τους πίσω από την άσπρη και μπλε μπλούζα τους. Και αυτό για να μπορούν οι ασθενείς να απευθυνθούν σε κάποιον με το μικρό του όνομα.  Όλα στην εντατική είναι δύσκολα. Αυτό φαίνεται και από την προετοιμασία που χρειάζεται για να μπει κάποιος μέσα στη ΜΕΘ. Συγκεκριμένα θα πρέπει να ντυθεί σαν αστροναύτης και να καλύψει κάθε μέρος του σώματός του. 

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε από το Open Tv

ΣωτηρίαΚορονοϊόςΜονάδα εντατικής θεραπείας