Ελλάδα|27.04.2020 14:16

Εκτάκτως στη Σάμο την Τρίτη ο Μηταράκης μετά τα επεισόδια μεταναστών στο Βαθύ

Newsroom

Εκτάκτως στη Σάμο αναμένεται να βρεθεί το πρωί της Τρίτης (28/4) ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, στον απόηχο των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας 27/4 και είχαν ως αποτέλεσμα το κάψιμο σκηνών και οικίσκων στο Κ.Υ.Τ. του νησιού.

Η σημερινή φωτιά η οποία επεκτάθηκε και στο εσωτερικό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή  7-8 κοντέινερ, στο ύψος που στεγάζονται τα παιδιά του καταυλισμού στο Βαθύ.

Όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής βρίσκονται σε γενική επιφυλακή, ενώ στο σημείο κλήθηκαν και πυροσβέστες που υπηρετούν στο Αεροδρόμιο του νησιού. Νωρίτερα, σήμερα, σημειώθηκε και πετροπόλεμος μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών.

Στο μεταξύ, η αστυνομία προχώρησε τη Δευτέρα σε προσαγωγές επτά ατόμων. 

Παράλληλα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασλυλου αναμένεται μέσα στην ημέρα να ζητήσει τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των Δημάρχων του Βορείου Αιγαίου καθώς και του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στα νησιά και να ληφθούν επιπλέον μέτρα, με δεδομένο ότι σε Χαλκειός, Βαθύ και Μόρια η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

ΣάμοςΝότης Μηταράκηςπρόσφυγες