Ελλάδα|14.12.2018 12:12

Α.Τ. Εξαρχείων: Πουλήθηκαν τα «εξαφανισμένα» όπλα - Ποιους εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ (vid)

Newsroom

Οπως τόνισε σε σχετικό ρεπορτάζ η Μίνα Καραμήτρου, σύμφωνα με τους «αδιάφθορους» των Εσωτερικών Υποθέσεων, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, τα δύο όπλα έχουν πουληθεί. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε εννιά αστυνομικούς κι εξετάζεται αν κάποιοι εξ αυτών έχουν απασχολήσει ξανά την υπηρεσία.

Η καταμέτρηση των όπλων, γίνεται κάθε εξάμηνο. Οσον αφορά στα δύο όπλα, που χάθηκαν, για τελευταία φορά, είχαν χρεωθεί σε δόκιμους αστυνομικούς. Το ένα είχε χρεωθεί τον Σεπτέμβριο και το άλλο, τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα αρχεία, έχουν καταγραφεί κι έχουν επιστραφεί αμφότερα στην υπηρεσία.

Οταν παρήλθε λοιπόν το εξάμηνο κι άνοιξε ο φοριαμός κι έλειπαν τα όπλα, κινήθηκαν οι διαδικασίες. Οι Εσωτερικές Υποθέσεις έχουν βάλει εννιά αστυνομικούς στο μικροσκόπιο.

Τα δύο σημεία-κλειδιά στην έρευνα, είναι τα εξής:

  • Το ένα είναι διαδικαστικό. Ο αξιωματικός υπηρεσίας, όταν χρειάζεται να φύγει από το τμήμα για να επέμβει κάπου στην περιοχή, τα κλειδιά του φοριαμού με τα όπλα, που βρίσκονται στο γραφείο του αξιωματικού, τα παίρνει ο σκοπός κρατητηρίων
  • Το άλλο σημείο που εξετάζεται είναι το αν υπάρχουν στο τμήμα αστυνομικοί, που έχουν εις βάρος τους πειθαρχικά ή ποινικά παραπτώματα και είναι κοντά στην διαδικασία της απόταξης από το σώμα
  • Οπως λένε οι «αδιάφθοροι», θα ερευνηθεί πιο πολύ το δεύτερο σενάριο, ενώ υποστηρίζουν ότι τα όπλα έχουν πουληθεί.
Εξάρχειαόπλααστυνομία