Ελλάδα|28.04.2020 08:10

Καιρός: Ασταθής όλη την εβδομάδα - Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά

Newsroom

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται σήμερα Τρίτη, με ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και με την θερμοκρασία να φτάνει κοντά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι. Ωστόσο, στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν κάποιες συννεφιές και δεν αποκλείεται το απόγευμα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Παρόλα αυτά σε όλη την επικράτεια ο καιρός θα είναι πολύ καλός κι άκρος ανοιξιάτικος. Ωστόσο, από την Τετάρτη μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης θα χαλάσει με κάποιες βροχές, όμως σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, η Πρωτομαγιά θα είναι άκρως ανοιξιάτικη, αλλά από το βράδυ της Παρασκευής ο καιρός χαλάει εκ νέου κι έτσι θα κινηθεί το σαββατοκύριακο.

Οπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, είναι χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης περιόδου η αστάθεια του καιρού, που εντοπίζεται κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με τις ημέρες να ξεκινούν με ήλιο και να συνεχίζουν με συννεφιά ή κάποια μικρή μπόρα. Η Ανοιξη ωστόσο, παγιώθηκε κι από βδομάδα θα δείξει ότι ήρθε για τα καλά και θα μείνει, ενώ σταδιακά ανεβαίνει και η θερμοκρασία της θάλασσας, που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Πρωτομαγιάκαιρός