Ελλάδα|14.12.2018 09:11

Καιρός: Χιόνια σε πολλά σημεία της χώρας - Μαγευτικό τοπίο στα Μετέωρα

Newsroom

Πυκνό χιόνι πέφτει τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε  πολλά σημεία της χώρας με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ενώ δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Στη Αττική, σε λευκό τοπίο έχει μετατραπεί η Πάρνηθα με το χιόνι να πέφτει με μεγάλη ένταση ιδιαίτερα κατά την χθεσινή μέρα.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από το καταφύγιο Μπάφι

Πήλιο: Πάνω από μισό μέτρο το χιόνι στο χιονοδρομικό κέντρο

Ακατάπαυστα χιονίζει στα ορεινά του Πηλίου από χθες, με μικρά μόνο διαστήματα διακοπής, με αποτέλεσμα το βουνό των Κενταύρων να έχει ασπρίσει από τα 900 μέτρα και πάνω.

Το ύψος του χιονιού στα Χάνια έχει φθάσει τα 30 εκατοστά, μετά την ολονύκτια χιονόπτωση, αλλά οι δρόμοι σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτοί, αφού κινούνται συνεχώς αποχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες στον άξονα Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς. Οι συγκοινωνίες διεξάγονται κανονικά και η χρήση των αλυσίδων είναι απαραίτητη όπου υπάρχει πάγος. Η θερμοκρασία έπεσε στους -5 βαθμούς τη νύχτα, αλλά και την ημέρα δεν ξεπέρασε το 0.Τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι γεμάτα από επισκέπτες που απολαμβάνουν το λευκό τοπίο χωρίς προβλήματα.

Στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, στις Αγριόλευκες, όπου χιονίζει συνεχώς, το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο και καταβάλλονται προσπάθειες, αν και απαιτείται περισσότερο χιόνι, για να ανοίξει το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Στον Βόλο πέφτει χιονόνερο συνεχώς και ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 5 βαθμούς ούτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μαγευτικό τοπίο στα Μετέωρα

Μαγευτικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τα ορεινά και τα πεδινά διαμερίσματα του Νομού Τρικάλων.Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του μέσα στην πόλη των Τρικάλων αλλά και στα Μετέωρα με τις πανέμορφες εικόνες να καταγράφει το trikalaola.gr

Το χιονισμένο τοπίο σε συνδυασμό με την ομίχλη που έχει κατακλείσει την περιοχή συνθέτουν εικόνες «άγριας» ομορφιάς.

Πυκνό χιόνι και μέσα στη πόλη των Τρικάλων

Ισχυρή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και μέσα στην πόλη των Τρικάλων.

Η πόλη ντύθηκε στα «λευκά» δημιουργώντας άκρως Χριστουγεννιάτικες εικόνες ενθουσιάζοντας κατοίκους και επισκέπτες

Στα «λευκά» και η Φθιώτιδα

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν από τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Φθιώτιδα φέρνοντας  χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας ενεργούν στα σημεία όπου χρειάζεται καθαρισμός του οδοστρώματος ώστε να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Το αλπικό τοπίο στην περιοχή κατέγραψε ο φακός του lamianow.gr

χιόνιακαιρόςκακοκαιρία