Βίντεο: Εντυπωσιακά πλάνα από εκτοξεύσεις πυραύλων στην Κρήτη
NewsroomΕντυπωσιακές εικόνες από τις τις Βολές Πυροβολικού Μάχης που έγιναν την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Πεδίο Βολής Κρήτης, με το μέγιστο βεληνεκές τους να φτάνει τα 35.000 μέτρα.
Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ). Σημειώνεται ότι οι βολές με τα συγκεκριμένα όπλα έγιναν για πρώτη φορά μετά από περίπου 2 χρόνια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΣ, οι βολές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων Μονάδων της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και της ΑΣΔΕΝ.
Χρησιμοποιήθηκαν οπλικά συστήματα, ως ακολούθως:
– Πολλαπλός Εκτοξευτής Πυραύλων MLRS (Multiple Launch Rocket System).
– Οβιδοβόλο PzH (Panzer) 2000GR.
– Οβιδοβόλο Μ109Α2.
Οι βολές διεξήχθησαν με τη χρήση εκρηκτικών και βομβιδοφόρων βλημάτων, προσβάλλοντας στόχους στη θάλασσα με μεγάλη ακρίβεια.
- Μέχρι πού θα το πάει ο Ερντογάν: Η ενόχληση για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και το επικίνδυνο σκηνικό στο Αιγαίο
- Τσίπρας: Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης με κατώτατο 1.000 ευρώ, ΦΠΑ 6% και κατάργηση Πανελλαδικών
- Τρόμος στη Ρωσία: Η στιγμή που πολεμικό ελικόπτερο κάνει αναγκαστική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο
- Οι «μονόκεροι» της Αρκτικής έφεραν δυσάρεστα νέα: Τι συμβαίνει κάτω από τους πάγους της Γροιλανδίας