Ελληνικό ελικόπτερο μετέχει στις έρευνες για το καναδικό Sikorsky που κατέπεσε
NewsroomΜε το πρώτο φως της μέρας ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού μετέβη στην περιοχή που βρίσκεται περίπου 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, ή 20 μίλια εντός του FIR Ρώμης και συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των επιβαινόντων καναδικού ελικοπτέρου Sikorsky CH-124 «Sea King», το οποίο κατέπεσε.
Το ελικόπτερο του καναδικού ΠΝ χάθηκε από τα ραντάρ χθες βράδυ, ενώ επιχειρούσε εντός του ιταλικού FIR στο πλαίσιο άσκησης του NATO. Οι ιταλικές αρχές έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του και κατά πληροφορίες ανασύρθηκε κι ένας νεκρός από τους έξι επιβαίνοντες.
Τη διαταγή έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετά από έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Σχετικό αίτημα υπεβλήθη αρμοδίως στην ελληνική πλευρά. Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν 6 άτομα, είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337) που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.
Οι Καναδοί, αναφέρουν σε σχετική ενημέρωση ότι συνεχίζονται οι έρευνες κι έχουν ενημερώσει τις οικογένειες των 6 επιβαινόντων για την κατάσταση.
- Πρωτοφανής αρχαίος μαζικός τάφος στην Αθήνα: 79 άνδρες βρέθηκαν αλυσοδεμένοι και στοιχισμένοι
- Στη Σίφνο το ελληνικό FBI για τη συντριβή του ελικοπτέρου - Είχε λάβει πιστοποιητικό συντήρησης 1,5 μήνα πριν την τραγωδία
- Πένθος στον Dior: Νεκροί η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων και ο σύντροφός της μετά από τροχαίο
- «Ως Τουρκοκύπριος ένιωσα μεγάλη ντροπή»: Πρώην ευρωβουλευτής απολογείται για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού