Ελλάδα|30.04.2020 09:11

Καιρός: Ανοιξιάτικος καιρός την Πέμπτη, αλλά και τοπικές μπόρες

Newsroom

Καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένες θερμοκρασιακές τιμές παρά το γεγονός ότι περνά μια διαταραχή από τα δυτικά και νότια που θα δώσει κάποιες βροχές και κάποια αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιές, που θα πυκνώσουν στην περιοχή της Κρήτης και των Δωδεκανήσων και θα έχουμε βροχές, αλλά κυρίως στις ορεινές περιοχές. 

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, ενώ προς το μεσημέρι θα σημειωθούν συννεφιές κυρίως γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη, ενώ ο υδράργυρος ξεκινάει από ψηλά (13-14 βαθμούς Κελσίου) και θα κλείσει ακόμα ψηλότερα, φτάνοντας γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο, από το μεσημέρι στις πιο ορεινές περιοχές θα έχουμε βροχές και ίσως τοπικές καταιγίδες, ωστόσο, η θερμοκρασία θα είναι αρκετά υψηλή φτάνοντας τους 26 βαθμούς. Η Πρωτομαγιά έρχεται με καλές συνθήκες, ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Ο καιρός θα είναι άστατος το σαββατοκύριακο και θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, οπότε κι αναμένεται ο υδράργυρος να πλησιάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρωτομαγιάκαιρός