Ελλάδα|01.05.2020 10:04

Επιχείρηση-Πρωτομαγιά: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για συγκεντρώσεις και... αποδράσεις

Newsroom

Το τελευταίο κρας τεστ, μέχρι το επόμενο θα είναι το σημερινό (1/5) με την Αστυνομία να ρίχνεται ξανά στη μάχη της αναζήτησης των τυχόν απείθαρχων που θα σπάσουν την καραντίνα, θα βγουν πέρα από τη γειτονιά τους να... πιάσουν τον Μάη κι όσους κατέβουν στα μεγάλα αστικά κέντρα για να διαδηλώσουν για την Εργατική Πρωτομαγιά. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ρίχνει 3.000 αστυνομικούς στους δρόμους για την αποφυγή των μετακινήσεων εκτός τόπου κατοικίας, των άσκοπων μετακινήσεων, αλλά και την αποφυγή καταστάσεων συνωστισμού, με τα πρόστιμα να παραμένουν τα ίδια.

Το «300άρι» ισχύει για όσους προσπαθήσουν να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας, καθώς και το «150άρι» για τις άσκοπες μετακινήσεις. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται δημόσια συγκέντρωση άνω των 10 ατόμων, με το πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ανά άτομο. Οι Αρχές καλούνται να επιβάλλουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο τελευταίο κρίσιμο τριήμερο πριν την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από την ερχόμενη Δευτέρα (4/5) κι έτσι θα γίνει ό,τι είναι εφικτό και... προβλεπόμενο για την αποφυγή του κινδύνου που ελλοχεύει για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλα τα διόδια, αλλά και τους παραδρόμους των Εθνικών Οδών, πραγματοποιώντας αυστηρούς ελέγχους σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα, στην Αττική οδό, καθώς και σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αποτρέποντας έτσι άσκοπες μετακινήσεις πολιτών. Ακόμη, μπλόκα θα στηθούν στις περιφερειακές οδούς, ακόμη και στους χωματόδρομους που οδηγούν στους ορεινούς όγκους της Αττικής, σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττό, αλλά και στον Κιθαιρώνα. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα περιπολούν συνεχώς στους δρόμους και όπου χρειάζεται θα κάνουν συστάσεις για αποφυγή συγκεντρώσεων.

Από αέρος θα περιπολούν drones κι ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και στα άλλα μεγάλα κέντρα όπου θα πραγματοποιηθούν πορείες, θα κάνουν συστάσεις προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτές.

ΕΛ.ΑΣ.απαγόρευση κυκλοφορίαςΠρωτομαγιάμπλόκαπορείες