Ελλάδα|01.05.2020 19:48

Πρωτομαγιά: Πώς οργανώθηκε η εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Newsroom

Το ΠΑΜΕ διαδήλωσε στο Σύνταγμα το πρωί της Παρασκευής τιμώντας τους αγώνες των εργατικών κινημάτων στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Το Μέτωπο κάλεσε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία να πραγματοποιήσουν τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τους σε όλες τις πόλεις της χώρας με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Όπως μεταδόθηκε από το Open, υπήρξε μια προσπάθεια πολύ καλά οργανωμένη, κατά την οποία μικρές ομάδες πήγαν από πολύ νωρίς στο Σύνταγμα. Αυτές, χρησιμοποιώντας μεζούρες μέτρησαν 1,5 μέτρο απόσταση, έβαλαν αυτοκόλλητα στο έδαφος για να θυμούνται πού πρέπει να στέκονται και, μάλιστα, είχαν και ειδικό χρώμα για να ξέρουν πού θα σταθεί το κάθε σωματείο.

Κατά την ίδια λογική έδρασε το ΠΑΜΕ και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

«Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του, με αφορμή τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι εικόνες με τους διαδηλωτές να είναι σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας με τον άλλον και να διατηρούν σταθερές τις αποστάσεις, έκαναν τον γύρο του πλανήτη μέσω των social media, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες που κατέγραψαν τα φωτογραφικά πρακτορεία, όπως το AP.

Εργατική πρωτομαγιάΠΑΜΕπλατεία Συντάγματος