Ελλάδα|02.05.2020 13:42

Τι προβλέπεται στην ΠΝΠ σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος κορονοϊού σε super market

Newsroom

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα και αφορά τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, περιέχει και πρόβλεψη με το τι θα συμβεί στην περίπτωση που υπάρξει κρούσμα σε επιχειρήσεις τροφίμων και φαρμάκων.

Σύμφωνα με το άρθρο «9» της ΠΝΠ, στην περίπτωση διαπιστωθεί κρούσμα του κορονοϊού θα γίνεται αναστολή της λειτουργίας ορισμένων τμημάτων της επιχείρησης και όχι του συνόλου της. Συγκεκριμένα, θα γίνεται αναστολή της λειτουργίας μόνο των εγκαταστάσεων διανομής και ανεφοδιασμού.

Η εν λόγω απόφαση αφορά μόνο τα καταστήματα πώλησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα σούπερ μάρκετ, τις λαϊκές αγορές, τις οργανωμένες αγορές τροφίμων αλλά και τις φαρμακαποθήκες.

Αναλυτικά το άρθρο της ΠΝΠ

«Η αναστολή της λειτουργίας των κέντρων διανομής και ανεφοδιασμού των καταστημάτων που εμπορεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, των υπεραγορών (super market), των υπαίθριων αγορών (λαϊκές αγορές), των οργανωμένων αγορών τροφίμων και των φαρμακαποθηκών, για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορονοϊό COVID-19, αφορά μόνο τα τμήματα των εγκαταστάσεων της επιχείρησης στα οποία εντοπίζεται κρούσμα της νόσου, και όχι το σύνολο της επιχείρησης αυτής».

Κορονοϊόςσούπερ μάρκετ