Ελλάδα|04.05.2020 11:19

Θεσσαλονίκη:Τετραπλασιάστηκε η κίνηση στην Παραλία-Απολύμανση από το δήμο

Τίμος Φακαλής

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης σήκωσαν το πρωί της Δευτέρας 500 κιγκλιδώματα τα οποία είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά της Νέας παραλίας λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στην περιοχή για να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού. 

Παράλληλα, συνεργεία του τμήματος Καθαριότητας μαζί υδροφόρες έκαναν απολύμανση σε όλους τους χώρους της Νέας Παραλίας. 

«Οι απολυμάνσεις θα γίνονται πολύ συχνά, μέρα παρά μέρα γιατί έχει αυξηθεί η κίνηση του κόσμου. Η κίνηση του κόσμου δεν είναι φυσιολογική. Έχει τετραπλασιαστεί. Για αυτό και μεις παίρνουμε προληπτικά μέτρα» είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του κεντρικού δήμου, Νίκος Ζεϊμπέκης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης τόνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού της Νέας Παραλίας οι οποίες θα συνεχιστούν. 
«Θα προχωρήσουμε και σε νέα κλαδέματα δέντρων αλλά και νέες φυτεύσεις. Στόχος μας να χαρούν την Νέα Παραλία οι Θεσσαλονικείς»

Παράλληλα ανέφερε, πως η διοίκηση θα προχωρήσει σε ακόμα περισσότερες αναπλάσεις και παρεμβάσεις, όπως την προηγούμενη εβδομάδα με το Πάρκο των Εθνών, οι οποίες θα δώσουν άλλον αέρα στην πόλη.

eurokinissi

Την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από τις 27 Απριλίου αποφάσισαν σε επικοινωνία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία είχαν ληφθεί στις 31 Μαρτίου 2020, ενώ δόθηκε παράταση, με περιορισμό του ωραρίου της απαγόρευσης πριν από μια εβδομάδα και μέχρι σήμερα, στις 22.00 το βράδυ.

παραλία Θεσσαλονίκηςαπολύμανση