Ελλάδα|04.05.2020 14:30

Κομμωτήρια: Πρεμιέρα με αυστηρά μέτρα προστασίας

Newsroom

Τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής είναι τα καταστήματα που άνοιξαν πρώτα το πρωί της Δευτέρας, μετά το πέρας της καραντίνας.

Η επαναλειτουργία τους ξεκίνησε υπό αυστηρά μέτρα προστασίας: Η τήρηση αποστάσεων είναι υποχρεωτική, όπως ακριβώς ισχύει και στα υπόλοιπα μαγαζιά που ανοίγουν. Μπαίνει τέλος στο σύστημα με τις καρέκλες που ήταν δίπλα-δίπλα, με τουλάχιστον δύο μέτρα απόσταση μεταξύ τους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν -υποχρεωτικά- προστατευτική μάσκα. Οι πελάτες δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, ωστόσο, υπάρχει αυστηρή σύσταση να το κάνουν.

Όπως σημειώνουν πολλοί ιδιοκτήτες, τα ραντεβού έχουν κλειστεί εδώ και πολύ καιρό, με την προσέλευση του κόσμου να είναι σημαντική.

Σε κομμωτήρια, κατά την είσοδο του πελάτη, οι εργαζόμενοι του προσφέρουν μάσκες, γάντια και αντισηπτικό, ενώ οι υπάλληλοι να φορούν προστατευτική μάσκα και γάντια και τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Τα κομμωτήρια και τα κουρεία θα είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, ενώ το Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 07:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ. Βέβαια, τα ωράρια μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με την κάθε επιχείρηση.

κομμωτήριαάρση μέτρων