Ελλάδα|14.12.2018 17:18

Τι θα κάνει ο Τσίπρας με τη Νοτοπούλου στο δήμο Θεσσαλονίκης

Τίμος Φακαλής

Χωρίς την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Κατερίνας Νοτοπούλου για δήμαρχο Θεσσαλονίκης θα κυλήσει-κατά πάσα πιθανότητα-την Παρασκευή (14/12) η πολιτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη. 

«Χειριστείτε  το εσείς και πείτε μας τι πρέπει να κάνουμε» είναι η εντολή του Μαξίμου τόσο στη δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή πόλη» στη Θεσσαλονίκη αλλά και στα γραφεία του κόμματος στην πόλη.

Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες το Μαξίμου στα κομματικά στελέχη της πόλης. «Ωστόσο πρωθυπουργός είναι αυτός. Πολλά μπορούν να αλλάξουν από χθες μέχρι σήμερα» τόνισαν στο ethnos.gr πηγές από την Κουμουνδούρου. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα περιγράψει τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης δίνοντας ένα στίγμα των προθέσεών του ενώ αναμένεται να αναφερθεί στη ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα περιμένει πρώτα να ολοκληρωθούν οι ενδοπαραταξιακές ζυμώσεις στην παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη και μετά θα τρέξουν οι οποίες εξελίξεις. Τον Γιάννη Μπουτάρη είχε ενθαρρύνει ο πρωθυπουργός να ηγηθεί ενός προοδευτικού εθνικού μετώπου στην πόλη αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από ομάδα ακροδεξιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα στελέχη στο ΣΥΡΙΖΑ  δεν θέλουν να παρουσιαστεί η Κατερίνα Νοτοπούλου ως μια κομματική υποψηφιότητα της Κουμουνδούρου.  Αντίθετα προτιμούν να  ηγηθεί ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού ψηφοδελτίου στο οποίο θα συμμετάσχουν στελέχη και συνεργάτες του Γιάννη Μπουτάρη.

Αλέξης ΤσίπραςΚατερίνα Νοτοπούλου