Ελλάδα|05.05.2020 12:35

Καιρός: Παραμένει άστατος με άνοδο θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Newsroom

Παραμένει άστατος ο καιρός με βροχές σε μεγάλος μέρος της χώρας, αλλά και με άνοδο της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και το μεσημέρι-απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανές τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και στα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ . Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

καιρόςκαιρός σήμερα