Ελλάδα|05.05.2020 20:50

Ο τζίρος των καταστημάτων μετά την καραντίνα: Οι «νικητές» της πρώτης μέρας

Newsroom

Τα καταστήματα οπτικών και αθλητικών μαζί με τα ΚΤΕΟ προβάλλουν ως οι κερδισμένοι της πρώτης ημέρας μετά την λήξη της καραντίνας και επαναλειτουργίας της αγοράς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας σε φαρμακεία, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια και στις επιχειρήσεις οι οποίες ξεκίνησαν να λειτουργούν ξανά, είναι εξονυχιστικοί.

Χαμόγελα πίσω από τη μάσκα έφερε στους ιδιοκτήτες καταστημάτων αθλητικών ειδών ο χθεσινός τζίρος αλλά και η προσδοκία για ακόμη καλύτερες ημέρες. Στα αθλητικά είδη, ο τζίρος της Δευτέρας ήταν παραπάνω από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους των καταστημάτων. Την Τρίτη αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερος και σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι προχώρησαν σε εκτεταμένες εκπτώσεις κατά 30% σε όλα τα είδη για να προσεγγίσουν τους καταναλωτές.

Παρόμοια, στα καταστήματα οπτικών οι ιδιοκτήτες ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς είδαν τους τζίρους τους να ανεβαίνουν κατακόρυφα και ευελπιστούν οι καταστηματάρχες ότι αυτό θα συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα. Πολλοί πελάτες τους είχαν προπαραγγείλει τα γυαλιά τους και ήρθαν να τα παραλάβουν μόλις έληξε η καραντίνα. Στα ΚΤΕΟ αντίστοιχα, οι πελάτες έκαναν ουρές ενώ αντίθετα στα βιβλιοπωλεία - αν και άνοιξαν κανονικά την Δευτέρα- η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς ο τζίρος τους επηρεάζεται από το γεγονός ότι τα σχολεία και τα φροντιστήρια είναι ακόμη κλειστά.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open:

ΚορονοϊόςτζίροςκαραντίνακαταστήματαΚΤΕΟ