Ελλάδα|11.05.2020 15:10

Λάρισα: Δύο κρούσματα κορονοϊού καθημερινά στον οικισμό Νέα Σμύρνη

Newsroom

Δύο κρούσματα θετικά στον κορονοϊό εντοπίζονται κατά μέσο όρο καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, από την περασμένη Δευτέρα και έπειτα, στον οικισμό των Ρομά Νέα Σμύρνη της Λάρισας, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μικρή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, αφού το προηγούμενο διάστημα περνούσαν ακόμα και μέρες, χωρίς να εντοπιστεί κάποιος θετικός στον ιό. 

Τα παραπάνω ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνος Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας ότι για το λόγο αυτό το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο επιστημόνων προχώρησε στη λήψη 100 δειγμάτων από τον οικισμό και τα αποτελέσματα θα δείξουν αν πρέπει να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα στην περιοχή.

Κατά τον κ. Γιαννακόπουλο, η ανησυχία για νέα εξάπλωση του κορονοϊού εντείνεται κυρίως από το γεγονός ότι επειδή σήμερα δεν υπάρχει καραντίνα στον οικισμό Νέα Σμύρνη (έχουν τελειώσει και η 14ήμερη που επιβλήθηκε αρχικά, αλλά και η 7ήμερη που ακολούθησε σε τμήμα του οικισμού), οι κάτοικοί του μπορούν, όπως έχουν δικαίωμα, να μετακινηθούν και να εργαστούν σε οποιοδήποτε σημείο.

«Από την πρώτη στιγμή ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας είχε επισημάνει ότι οι κάτοικοι του οικισμού Νέα Σμύρνη δε συνεργάζονται σωστά, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η εξάπλωση του κορονοϊού. Δε συνεργάζονται σωστά στην ιχνηλάτηση, αλλά και στη δειγματοληψία. Ευτυχώς, αυτό πλέον έγινε αντιληπτό και από τους φορείς της Πολιτείας στο νομό κι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, του Δήμου, κλιμακίου του ΕΟΔΥ, της αστυνομίας, αλλά και εκπροσώπων των Ρομά. Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε ότι πρέπει να συνεργαστούν οι Ρομά στη λήψη των δειγματοληψιών και να ληφθούν όλα τα μέτρα, για να μην τελούνται συγκεντρώσεις για γάμους, κηδείες και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Σήμερα ελήφθησαν εκατό δείγματα από τον οικισμό και αύριο, ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα δούμε, αν πρέπει να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα. Η ανησυχία επέστρεψε στη Λάρισα, έστω και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Γιαννακόπουλος.

ΛάρισαΚορονοϊόςΝέα Σμύρνη