Ελλάδα|11.05.2020 14:39

Στο αυτόφωρο ο 52χρονος φαρσέρ της Κυψέλης - Παραπέμφθηκε σε δίκη

Σοφία Φασουλάκη

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ο 52χρονος που φέρεται ότι έκανε το ψευδές τηλεφώνημα στην αστυνομία για δήθεν μαχαίρωμά του το βράδυ της Παρασκευής. Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι ήταν εκείνος που κινητοποίησε την Αμεση Δράση, άνδρες της οποίας έφτασαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. «Ελάτε να με σώσετε, κινδυνεύω» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, οι οποίοι τηλεφώνησαν εκ νέου όταν έφτασαν στην πλατεία. «Κινδυνεύω» τους είπε εκ νέου. Τελικά με το που οι αστυνομικοί πήγαν στην πλατεία, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να τους πετούν πέτρες και ξύλα, με τελικό αποτέλεσμα τα σοβαρά επεισόδια και τη ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης όταν έφτασε η αστυνομία έκλεισε το κινητό του τηλέφωνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν υποκινητές στις συγκεντρώσεις των πλατειών, κυρίως από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που επιζητούν τα επεισόδια.

Σε βάρος του 52χρονου ασκήθηκε δίωξη για ψευδή καταγγελία στις Αρχές. Εμφανιζόμενος στο αυτόφωρο, ο 52χρονος ζήτησε πίσω το κινητό του τηλέφωνο, καθώς όπως είπε το έχει ανάγκη για την δουλειά του, με την πρόεδρο της έδρας να του απαντά: «Είναι πειστήριο της δικογραφίας». Τελικά ο 52χρονος αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί όταν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοιό.

αστυνομίαεπεισόδιαπλατεία Αγίου ΓεωργίουφάρσαΚυψέλη