Ελλάδα|14.05.2020 13:52

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής

Newsroom

Ομάδα ατόμων που ανήκει στην αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα πραγματοποίησε παρέμβαση στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέταξαν τρικάκια, ενώ σε κείμενο που ανέβασαν σε ιστοσελίδα αναφέρονται σε όσα έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα τόσο στην Αγία Παρασκευή, όσο και στην Κυψέλη.

Ακόμη, στο ίδιο κείμενο, υπάρχει και αναφορά για τον δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προσαγωγές στο σημείο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί για το εάν αφορούν το εν λόγω συμβάν.

«Τις προηγούμενες μέρες, μετά το τέλος της καραντίνας και καθώς ο κόσμος έβγαινε από το καβούκι του ύστερα από εβδομάδες εγκλεισμού, βιώσαμε την σοκαριστική επιστροφή στην κανονικότητα. Μια σειρά περιστατικών σε πλατείες της πρωτεύουσας, με κόσμο να μαζεύεται τα βράδια και τις δυνάμεις της αστυνομίας να επιτίθενται με πρωτοφανή βαρβαρότητα μας δίνουν μια εικόνα από ένα μέλλον που έρχεται.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι το εξής: από την μία έχουμε μια επιδημία για την εξάλειψη της όποιας πρέπει όλη η κοινωνική βάση να παλέψει με σοβαρότητα και κοινωνική ευθύνη τώρα, ενώ από την άλλη έχουμε κράτος και κεφάλαιο, που πιεσμένα μεν από τις συνθήκες επιχειρούν να διευρύνουν το πεδίο εξουσίας τους, να εκμεταλλευτούν το «κοινωνικό μορατόριουμ» και να πάρουν όσα δεν μπορούσαν πριν τον ιο. Είμαστε αντιμέτωποι με δύο επιδημίες που η κάθε μια ζητάει αντίθετα με την άλλη πράγματα» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα.

πλατεία Αγίου Ιωάννουπλατεία Αγίου ΓεωργίουΡουβίκωναςΑγία Παρασκευή