Ελλάδα|15.05.2020 22:21

Θεσσαλονίκη: Δήμοι θα τιμήσουν τα 353.000 αθώα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων

Newsroom

Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της πολιτείας και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δήμοι της Θεσσαλονίκης, θα τιμήσουν φέτος, με ανάρτηση πανό και φωταγώγηση κτιρίων, τα 353.000 αθώα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Κεμαλιστές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας, την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 10:00 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, η παρουσία των επισήμων θα είναι περιορισμένη. Παράλληλα, αύριο, Σάββατο, θα «κρεμαστεί» στην πρόσοψη του δημαρχιακού μεγάρου πανό στη μνήμη των 353.000 θυμάτων Ελλήνων του Πόντου.

Στο μεταξύ και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου αποφάσισε για πρώτη φορά να φωταγωγηθούν φέτος με κόκκινο και μαύρο χρώμα η πρόσοψη του δημαρχιακού μεγάρου στην πλατεία Ευόσμου και το μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων, στο πάρκο «Ελευθερίου Βενιζέλου», την Δευτέρα, 18 Μαϊου, από τις 8:00 το βράδυ έως και την Τρίτη, 19 του μήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, το κόκκινο συμβολίζει το κόκκινο ποτάμι από το αίμα των αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας και το μαύρο συμβολίζει το διαχρονικό πένθος.

δήμος ΘεσσαλονίκηςΓενοκτονίαΔήμος Κορδελιού - Ευόσμου