Ελλάδα|15.05.2020 22:19

Εγνατία Οδός: Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 63% έφερε η καραντίνα

Newsroom

Κατά 63%, μειωμένο ήταν τον περασμένο Απρίλιο το σύνολο των τροχαίων ατυχημάτων στην Εγνατία Οδό, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, συνέπεια της καραντίνας που οδήγησε με πολύ λιγότερες μετακινήσεις. Τα ατυχήματα με τραυματισμούς ήταν λιγότερα κατά 54% και τα ατυχήματα με υλικές ζημιές σημείωσαν πτώση κατά 66%. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε σε ανακοίνωσή της η «Εγνατία Οδός ΑΕ».

«Η μέση μείωση των ατυχημάτων κατά 63%, είναι μικρότερη σε σχέση με τη μέση μείωση της κυκλοφορίας που κατά το ίδιο διάστημα ανήλθε σε 75%, διαφορά που εκτιμάται ότι οφείλεται στις αυξημένες ταχύτητες που ανέπτυσσαν κάποιοι οδηγοί εκμεταλλευόμενοι την πολύ αραιή κυκλοφορία», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η «Εγνατία Οδός ΑΕ» .

Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της πλήρους άρσης των περιορισμών των υπεραστικών οδικών μετακινήσεων από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, η «Εγνατία Οδός ΑΕ» καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στον αυτοκινητόδρομο, να τηρούν τα όρια ταχύτητας, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας και να μην κινούνται στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Εγνατία Οδόςτροχαία ατυχήματα