Ελλάδα|16.12.2018 11:03

Μάτι: Συνεχίζεται το πλιάτσικο στα καμένα - Μαρτυρίες στο Open (vid)

Ευλαμπία Ρέβη

Σχεδόν πέντε μήνες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι και ο Γολγοθάς συνεχίζεται. Την ώρα που οι κάτοικοι προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους επιτήδειοι λεηλατούν τις περιουσίες τους. Όπως κατήγγειλαν στο Open Tv, το πλιάτσικο στα καμένα δεν σταμάτησε ποτέ και για τον λόγο αυτό ζητούν περισσότερη αστυνόμευση.

«Είναι μία έρημη πόλη οπότε σε αυτήν την έρημη πόλη αν δεν υπάρχει Αστυνομία να γυρίζει όσοι ζούμε εδώ και οι περιουσίες των ανθρώπων που είναι αφημένες καταλαβαίνουμε πως είναι απροστάτευτες», δήλωσε ο Βασίλης Βρεττός, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων Ματιού. «Το βράδυ γίνονται τα πλιάτσικα. Μέρα μεσημέρι, σπάνια. Μία ημέρα έγινε και τους πιάσανε», προσθέτει.

Το χαρακτηρισμένο κίτρινο σπίτι του Δημήτρη Ματρακίδη μέσα σε έναν μήνα έγινε στόχος δύο φορές. Σύμφωνα με τον ίδιο «πριν από έναν μήνα είχαν μπει κάποιοι αθίγγανοι και μου είχαν πάρει κάποια σίδερα που ήταν στο σπίτι που είχε καεί.  Μου έσπασαν τη δεξαμενή πετρελαίου, έτρεχε το πετρέλαιο, οπότε έπρεπε να πάω στην Αστυνομία να το καταγγείλω το γεγονός, γιατί όλοι οι χαλκοσωλήνες του νερού ήταν σπασμένοι». Και συνέχισε: «Μετά από δύο εβδομάδες περίπου μου έκλεψαν τον εργοταξιακό πίνακα από το κουβούκλιο της ΔΕΗ και τώρα δεν έχω ρεύμα. Παίρνω από τον γείτονα, όταν χρειάζεται». 

Οι δράστες από τα σπίτια τα οποία έχουν καεί και δεν κατοικούνται κλέβουν συνήθως σωλήνες χαλκού, πόρτες και παράθυρα αλουμινίου, αλλά και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο βρουν. Υπό τον φόβο Ρομά και άλλων επιτήδειων οι κάτοικοι στο Μάτι μόλις δουν το οτιδήποτε ύποπτο καλούν αμέσως στην Αστυνομία.

«Όταν πρωτοήρθα να επισκευάσω το σπίτι οι μόνιμοι κάτοικοι από δίπλα ειδοποίησαν την Αστυνομία και μέσα σε τέσσερα λεπτά είχαν έρθει αμέσως», σχολίασε σχετικά ο Παύλος Ντουμάνης, πυρόπληκτος που τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθεί να δώσει ξανά ζωή στο σπίτι του το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Μάτι