Άνοιξαν οι εκκλησίες: Θεία Κοινωνία και προτζέκτορες
NewsroomΓια πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν δύο μήνες πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (17/5) η Θεία Λειτουργία στους ναούς όλης της χώρας, ενώ οι καμπάνες ήχησαν στις επτά και μισή. Σύμφωνα με το Open TV, ο αριθμός των πιστών εντός των εκκλησιών ήταν περιορισμένος, ενώ όπου υπήρχαν προαύλια οι επίτροποι έβγαζαν καρέκλες για να κάθονται οι πιστοί. Και σε αυτές τις περιπτώσεις τηρήθηκαν οι αποστάσεις του ενάμιση μέτρου. Ακόμη σε προαύλια αρκετών ναών υπήρξαν και προτζέκτορες για να μπορούν οι πιστοί να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία.
Όσον αφορά το εσωτερικό των ναών υπήρχαν αντισηπτικά δίπλα από το παγκάρι ενώ η προσέλευση των πιστών γινόταν με κάρτες και μάσκες προστασίας. Την ίδια ώρα οι ιερείς δεν σταματούσαν να δίνουν οδηγίες για την τήρηση των αποστάσεων. Μάλιστα υπήρξαν και πιστοί που μιλώντας στην κάμερα του Ανοιχτού Καναλιού είπαν ότι δεν φοβούνται να κοινωνήσουν γιατί η Θεία Κοινωνία τους δίνει ζωή.
Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη μέρα:
- Όλα τα ψέματα και οι ανακρίβειες που είπε ο Τραμπ από το βήμα του ΟΗΕ
- Γιατί στέλνονται μαζικά sms με φύλλα πορείας σε εφέδρους μέσω gov.gr - Τι ισχύει με την επιστράτευση
- Επιχειρηματίας σχεδιάζει στην Ουρουγουάη την πόλη της... Τεχνητής Νοημοσύνης - Το 2027 θα εγκατασταθούν οι πρώτοι κάτοικοι
- Αν έσκαβες μία τρύπα στη Γη μέχρι πού θα μπορούσες να φτάσεις;