Ελλάδα|17.05.2020 16:10

«Κοκκινίζει» ο υδράργυρος λόγω καύσωνα – Κοσμοσυρροή στις παραλίες

Newsroom

Από το πρωί της Κυριακής -δεύτερη μέρα ανοίγματος των οργανωμένων παραλιών- εκατοντάδες άνθρωποι «πλημμύρισαν» τις παραλίες της Αττικής λόγω του κύματος καύσωνα που έχει χτυπήσει τη χώρα μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, λόγω της μαζικής συρροής πολιτών στις παραλίες η παραλιακή ανά διαστήματα έχει αρκετό μποτιλιάρισμα.

Η κάμερα του Open TV βρέθηκε σε μία ελεύθερη παραλία στη Γλυφάδα, όπου συμπολίτες μας έχοντας μαζί ομπρέλες και ξαπλώστρες προσπαθούσαν να τηρούν τις αποστάσεις για την αποφυγή του κορονοϊού. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός το συγκεκριμένο μέτρο δεν τηρήθηκε.

Σύμφωνα με το meteo.gr  διατηρούνται οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας την Κυριακή 17/05. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 39-41 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Από το χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την απόκλιση της θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος, γίνεται εμφανές ότι οι εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες που προκάλεσαν το κύμα ζέστης των τελευταίων ημερών θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα και την Κυριακή 17/05. Σταδιακή αποχώρηση τους προς ανατολικά και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη 19/05 και κυρίως την Τετάρτη 20/05.

θερμοκρασίαπαραλίεςκαύσωνας