Ελλάδα|17.05.2020 18:40

Νίκος Χαρδαλιάς: Τι απάντησε για τις εικόνες συνωστισμού σε λεωφορείο

Newsroom

Κατά την σημερινή (17/5) ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι κυλά ομαλά η δεύτερη φάση άρσης των μέτρω, σχολιάζοντας τόσο την έναρξη των εκκλησιών όσο και το άνοιγμα των παραλιών. Όπως είπε, η εικόνα από τις εκκλησίες σήμερα ήταν πολύ καλή, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των πιστών που προσήλθαν στους ναούς για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία.

Παράλληλα, θετικό χαρακτήρισε και τον απολογισμό από τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, όπου τηρήθηκαν σε γενικές γραμμές οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας πως οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα. Αναφορικά για την εικόνα συνωστισμού σε λεωφορείο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν είναι ευθύνη της αστυνομίας, ούτε υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε λεωφορείο και να κόβει κλήσεις.

Η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ελληνικό-Σαρωνίδα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τέτοιες εικόνες πρέπει να αποφεύγονται τόσο με ευθύνη των οδηγών όσο και των επιβατών, ώστε να αποφεύγουν να συνωστίζονται. Υπενθύμισε ότι από αύριο Δευτέρα 18 Μαϊου, επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στην Εύβοια. Επίσης, ενημέρωσε ότι από αύριο επαναλειτουργούν ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Νίκος ΧαρδαλιάςΚορονοϊός